Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Gijs Hofstee - Different approaches to belief revision in multi-agent systems

13 maart 2012

Logic has been studied since ancient Greece (and probably before). In more recent ages, it has been used and applied in different fields like mathematics, philosophy and robotics, each suited to their own purpose. Not many look at all three fields at the same time, to determine what differences there are, or to which extend they can serve the same purpose. In this colloquium we shall investigate three different techniques to model beliefs and belief change. Our first technique is Jeffrey conditioning, which is based on the Bayes Theorem and a typical case of probability theory. The second technique is Interpreted Systems, which aims to model belief and belief change over a series of observations, and as it turns out is largely compatible with the AGM theorem. Finally, we shall look at Dynamic Epistemic Logic (DEL), and how it can use event models to handle belief change. For all three techniques a short explanation shall be given about what these techniques are about, and how they can be applied to model and agents beliefs when given public and private announcements.

Laatst gewijzigd:31 mei 2018 16:05

Meer nieuws

 • 02 augustus 2018

  Zeer uitzonderlijk eiwit biedt mogelijkheden voor nieuwe antibiotica

  Een onderzoeksgroep van de RUG onder leiding van Dirk Slotboom heeft een bijzonder eiwit ontdekt dat mogelijk een grote rol kan spelen in de ontwikkeling van nieuwe antibiotica. De bevindingen zijn op 2 augustus gepubliceerd in het tijdschrift Nature...

 • 24 juli 2018

  De natuur weet antwoord

  Spreeuwen en mieren presteren met minimaal denkvermogen iets wat voor de slimste robots te ingewikkeld is: functioneren als een collectief. Daarom spiekt hoogleraar Ming Cao graag bij de natuur.

 • 23 juli 2018

  Drie jonge onderzoekers naar buitenlandse topinstituten met Rubicon-beurs

  Drie veelbelovende, pas gepromoveerde RUG-wetenschappers gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten. Het gaat om Mayra Diosa-Toro, Machteld...