Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Gijs Hofstee - Different approaches to belief revision in multi-agent systems

13 maart 2012

Logic has been studied since ancient Greece (and probably before). In more recent ages, it has been used and applied in different fields like mathematics, philosophy and robotics, each suited to their own purpose. Not many look at all three fields at the same time, to determine what differences there are, or to which extend they can serve the same purpose. In this colloquium we shall investigate three different techniques to model beliefs and belief change. Our first technique is Jeffrey conditioning, which is based on the Bayes Theorem and a typical case of probability theory. The second technique is Interpreted Systems, which aims to model belief and belief change over a series of observations, and as it turns out is largely compatible with the AGM theorem. Finally, we shall look at Dynamic Epistemic Logic (DEL), and how it can use event models to handle belief change. For all three techniques a short explanation shall be given about what these techniques are about, and how they can be applied to model and agents beliefs when given public and private announcements.

Laatst gewijzigd:13 juni 2019 13:40

Meer nieuws

 • 14 juni 2019

  Kleine stapjes, grote sprongen – hoe helmgras duinen bouwt

  In Europa zijn ze hoog en smal, in Amerika laag en breed: vorm en hoogte van duinen verschillen wereldwijd sterk. Dit komt mede doordat planten duinen bouwen met verschillende ‘bewegingsstrategieën’ waarmee ze de vorm van de duin bepalen, vonden ecologen...

 • 13 juni 2019

  61 miljoen euro voor maatschappelijke en wetenschappelijke doorbraken

  Ruim 200 onderzoekers kunnen met hun teams aan de slag met interdisciplinair onderzoek waarmee maatschappelijke en wetenschappelijke doorbraken binnen bereik komen. Het onderzoek gebeurt in nauwe samenwerking met publieke en private maatschappelijke...

 • 27 mei 2019

  Nederlandse Astronomenclub is nu Koninklijk

  Bij Koninklijk Besluit heeft de honderd jaar oude vakvereniging van Nederlandse en Vlaamse sterrenkundigen het predicaat ‘Koninklijk’ gekregen. Sinds maandag 27 mei gaat de vereniging door het leven als de Koninklijke Nederlandse Astronomenclub (KNA...