Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Gijs Hofstee - Different approaches to belief revision in multi-agent systems

13 maart 2012

Logic has been studied since ancient Greece (and probably before). In more recent ages, it has been used and applied in different fields like mathematics, philosophy and robotics, each suited to their own purpose. Not many look at all three fields at the same time, to determine what differences there are, or to which extend they can serve the same purpose. In this colloquium we shall investigate three different techniques to model beliefs and belief change. Our first technique is Jeffrey conditioning, which is based on the Bayes Theorem and a typical case of probability theory. The second technique is Interpreted Systems, which aims to model belief and belief change over a series of observations, and as it turns out is largely compatible with the AGM theorem. Finally, we shall look at Dynamic Epistemic Logic (DEL), and how it can use event models to handle belief change. For all three techniques a short explanation shall be given about what these techniques are about, and how they can be applied to model and agents beliefs when given public and private announcements.

Laatst gewijzigd:31 mei 2018 16:05

Meer nieuws

 • 16 januari 2019

  Twee jonge onderzoekers naar topinstituten met Rubiconbeurs

  Dr. Michael Lerch en Sanne van Dijk, twee veelbelovende RUG-wetenschappers, gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten.

 • 14 januari 2019

  RUG-student Boomstra opnieuw wereldkampioen dammen

  Roel Boomstra heeft voor de tweede keer de wereldtitel dammen gewonnen. Hij nam het op tegen viervoudig wereldkampioen Alexander Schwarzman. In 2016 veroverde Roel Boomstra de wereldtitel ook al. Boomstra is masterstudent Physics aan de Rijksuniversiteit...

 • 09 januari 2019

  Smoking gun

  Amina Helmi vond het bewijs voor de theorie dat delen van de Melkweg niet alleen zijn gegroeid door de geboorte van eigen sterren, maar ook door samensmeltingen met andere sterrenstelsels. Voor deze ontdekking was het wachten op de data van ruimtemissie...