Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Gijs Hofstee - Different approaches to belief revision in multi-agent systems

13 maart 2012

Logic has been studied since ancient Greece (and probably before). In more recent ages, it has been used and applied in different fields like mathematics, philosophy and robotics, each suited to their own purpose. Not many look at all three fields at the same time, to determine what differences there are, or to which extend they can serve the same purpose. In this colloquium we shall investigate three different techniques to model beliefs and belief change. Our first technique is Jeffrey conditioning, which is based on the Bayes Theorem and a typical case of probability theory. The second technique is Interpreted Systems, which aims to model belief and belief change over a series of observations, and as it turns out is largely compatible with the AGM theorem. Finally, we shall look at Dynamic Epistemic Logic (DEL), and how it can use event models to handle belief change. For all three techniques a short explanation shall be given about what these techniques are about, and how they can be applied to model and agents beliefs when given public and private announcements.

Laatst gewijzigd:31 mei 2018 16:05

Meer nieuws

 • 21 maart 2019

  Hulp bij de opvoeding vertraagt veroudering bij vogelvrouwen

  De zeldzame Seychellen rietzanger leeft in groepen. In elke groep bevinden zich één dominant mannetje en één dominant vrouwtje die zich voortplanten. Als er in de groep helpers zijn die assisteren bij het broeden en voeren van de jongen, verouderen...

 • 18 maart 2019

  Gekooide moleculaire motoren werken samen

  Chemici van de RUG zijn er in geslaagd om een groot aantal door licht aangedreven motoren samen te brengen in een soort kooi-achtige vaste 3D structuur, een metaal-organisch raamwerk. De ontdekking is op 18 maart gepubliceerd in het tijdschrift Nature...

 • 14 maart 2019

  Bedrijven geven Groningse bèta-studenten college

  Zo’n 200 Bèta-studenten van de Faculty of Science and Engineering krijgen deze maand een college van het bedrijfsleven. In de zogeheten Bedrijf&Studentmaand krijgen ze actuele case studies uit de praktijk voorgeschoteld en bedrijven zoals Philips Drachten...