Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Gijs Hofstee - Different approaches to belief revision in multi-agent systems

13 maart 2012

Logic has been studied since ancient Greece (and probably before). In more recent ages, it has been used and applied in different fields like mathematics, philosophy and robotics, each suited to their own purpose. Not many look at all three fields at the same time, to determine what differences there are, or to which extend they can serve the same purpose. In this colloquium we shall investigate three different techniques to model beliefs and belief change. Our first technique is Jeffrey conditioning, which is based on the Bayes Theorem and a typical case of probability theory. The second technique is Interpreted Systems, which aims to model belief and belief change over a series of observations, and as it turns out is largely compatible with the AGM theorem. Finally, we shall look at Dynamic Epistemic Logic (DEL), and how it can use event models to handle belief change. For all three techniques a short explanation shall be given about what these techniques are about, and how they can be applied to model and agents beliefs when given public and private announcements.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:30

Meer nieuws

 • 16 mei 2018

  Het nut van algen boven water

  Tussen de Bahama’s en Ierland goten algenonderzoeksters Maria van Leeuwe en Jacqueline Stefels van de RUG honderden liters oceaanwater door hun filters. Ze voeren op onderzoeksschip de Pelagia een etappe van de NICO-expeditie mee. Het Netherlands Initiative...

 • 09 mei 2018

  Petra Rudolf gekozen tot nieuwe voorzitter European Physical Society

  RUG-hoogleraar Experimentele Vaste Stof Fysica Petra Rudolf is verkozen tot 'president' van de European Physical Society (EPS). Met ingang van april 2019 zal zij deze organisatie, die natuurkundige vakverenigingen in heel Europa (inclusief Turkije en...

 • 08 mei 2018

  Professor Sijbren Otto wint eervolle Royal Society of Chemistry Award

  Aan hoogleraar Systeemchemie Sijbren Otto van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is de Supramolecular Chemistry Award 2018 van de Britse Royal Society of Chemistry toegekend. Otto ontvangt deze tweejaarlijkse prijs voor zijn bijdrage aan het onderzoek...