Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

University Colloquium met ING-topman Jan Hommen

22 februari 2012

ING-bestuursvoorzitter Jan Hommen is op woensdag 22 februari de eerste prominente gastspreker op het nieuwe University Colloquium van de Rijksuniversiteit Groningen. Hommen verzorgt die avond een lezing over ‘The future of Banking’. Na de lezing zullen drie RUG-hoogleraren vanuit hun eigen wetenschappelijke discipline reageren op de voordracht. Alle medewerkers en studenten van de universiteit zijn van harte uitgenodigd om het University Colloquium bij te wonen en deel te nemen aan de publieksdiscussie.

The Future of Banking

Rector magnificus Elmer Sterken is enthousiast over de komst van Hommen: ‘Ik heb hem leren kennen als een denker, maar ook als iemand die openstaat voor vernieuwingen. Dat maakt de discussie met het panel en het publiek op voorhand interessant. Bovendien staat het eerste University Colloquium in het teken van een zeer actueel onderwerp. Denk bijvoorbeeld aan het huidige debat over het ontvlechten van grote bankverzekeraars. Er gaan steeds meer stemmen op om onderscheid te maken tussen nutsbankieren voor particulieren en investment banking.’

University Colloquium

In de toekomst hoopt de universiteit twee keer per jaar een prominente spreker naar Groningen te halen. Sterken: ‘We benaderen voor het University Colloquium mensen die in het bedrijfsleven of de wetenschap een grote naam hebben opgebouwd en die binnen onze universiteit een brede interesse kunnen opwekken. Het gaat om aansprekende personen met een inspirerend verhaal. Daarbij is het nadrukkelijk de bedoeling om facultaire grenzen te doorbreken, dat vind ik zelf het aardigste van dit initiatief. In de eerste plaats is het University Colloquium bedoeld om RUG-medewerkers en studenten van verschillende faculteiten te verbinden. Het is voor iedereen een prachtige gelegenheid om nieuwe dingen te horen.’  

Woensdag 22 februari
20.00-21.30 uur
Aula, Academiegebouw, Broerstraat 5
Toegang gratis

Programma

20.00 uur: Welkom en inleiding door avondvoorzitter Harry Garretsen, decaan van de faculteit Economie en Bedrijfskunde
20.05-20.30 uur: Lezing ‘The Future of Banking’ door Jan Hommen, CEO van ING
20.30-20.45 uur: Reactie door panelleden Rafael Wittek (hoogleraar sociologie), Boudewijn de Bruin (hoogleraar financiële ethiek) en Oscar Couwenberg (hoogleraar rechtseconomie)
20.45 uur: Discussie met publiek

Meer informatie

Afdeling Communicatie, tel. 050-363 4444, e-mail: communicatie@rug.nl

Laatst gewijzigd:10 januari 2018 15:29
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....