Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

University Colloquium met ING-topman Jan Hommen

22 februari 2012

ING-bestuursvoorzitter Jan Hommen is op woensdag 22 februari de eerste prominente gastspreker op het nieuwe University Colloquium van de Rijksuniversiteit Groningen. Hommen verzorgt die avond een lezing over ‘The future of Banking’. Na de lezing zullen drie RUG-hoogleraren vanuit hun eigen wetenschappelijke discipline reageren op de voordracht. Alle medewerkers en studenten van de universiteit zijn van harte uitgenodigd om het University Colloquium bij te wonen en deel te nemen aan de publieksdiscussie.

The Future of Banking

Rector magnificus Elmer Sterken is enthousiast over de komst van Hommen: ‘Ik heb hem leren kennen als een denker, maar ook als iemand die openstaat voor vernieuwingen. Dat maakt de discussie met het panel en het publiek op voorhand interessant. Bovendien staat het eerste University Colloquium in het teken van een zeer actueel onderwerp. Denk bijvoorbeeld aan het huidige debat over het ontvlechten van grote bankverzekeraars. Er gaan steeds meer stemmen op om onderscheid te maken tussen nutsbankieren voor particulieren en investment banking.’

University Colloquium

In de toekomst hoopt de universiteit twee keer per jaar een prominente spreker naar Groningen te halen. Sterken: ‘We benaderen voor het University Colloquium mensen die in het bedrijfsleven of de wetenschap een grote naam hebben opgebouwd en die binnen onze universiteit een brede interesse kunnen opwekken. Het gaat om aansprekende personen met een inspirerend verhaal. Daarbij is het nadrukkelijk de bedoeling om facultaire grenzen te doorbreken, dat vind ik zelf het aardigste van dit initiatief. In de eerste plaats is het University Colloquium bedoeld om RUG-medewerkers en studenten van verschillende faculteiten te verbinden. Het is voor iedereen een prachtige gelegenheid om nieuwe dingen te horen.’  

Woensdag 22 februari
20.00-21.30 uur
Aula, Academiegebouw, Broerstraat 5
Toegang gratis

Programma

20.00 uur: Welkom en inleiding door avondvoorzitter Harry Garretsen, decaan van de faculteit Economie en Bedrijfskunde
20.05-20.30 uur: Lezing ‘The Future of Banking’ door Jan Hommen, CEO van ING
20.30-20.45 uur: Reactie door panelleden Rafael Wittek (hoogleraar sociologie), Boudewijn de Bruin (hoogleraar financiële ethiek) en Oscar Couwenberg (hoogleraar rechtseconomie)
20.45 uur: Discussie met publiek

Meer informatie

Afdeling Communicatie, tel. 050-363 4444, e-mail: communicatie@rug.nl

Laatst gewijzigd:10 januari 2018 15:29

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 02 oktober 2018

  Young Academy Groningen verwelkomt acht nieuwe leden

  De Young Academy Groningen (YAG) heeft acht nieuwe leden benoemd uit verschillende vakgebieden van deRijksuniversiteit Groningen.Dr. Laura Bringmann, dr. Jan Willem Bolderdijk, dr. Nanna Hilton, dr. Tina Kretschmer, dr.Jocelien Olivier, dr. Saskia Peels,...