Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Publicatie onderzoek 'Verbetering betrouwbaarheid basisregistratie Kadaster'

29 februari 2012

In opdracht van het Kadaster heeft het Notarieel Instituut in 2011 onderzoek verricht naar mogelijkheden om de betrouwbaarheid van de basisregistratie kadaster te verbeteren door daarin verkrijgingen van onroerende zaken krachtens erfopvolging en verjaring te verwerken, die niet door belanghebbenden zelf zijn ingeschreven. Belangrijkste aanleiding voor dit onderzoek is de bevordering van de kadastrale registratie en de kadastrale kaart tot basisregistratie: de BRK. Een gevolg daarvan is dat bestuursorganen bij hun handelen verplicht zijn uit te gaan van bepaalde gegevens in de BRK. Deze ontwikkeling heeft het belang van juridische juistheid van de kadastrale informatie – iets wat al langer een belangrijk speerpunt is in het beleid van het Kadaster – sterk vergroot.

De resultaten van dit onderzoek zijn neergelegd in het boek 'Verbetering betrouwbaarheid basisregistratie Kadaster', dat vanaf deze week verkrijgbaar is bij Boom Juridische uitgevers. Het boek maakt deel uit van de serie Vastgoed, Omgeving en Recht. Deze serie is gericht op kennisuitwisseling en debat tussen theorie en praktijk op het terrein van vastgoed, omgeving en recht in brede zin.

Laatst gewijzigd:12 juli 2018 09:20

Meer nieuws