Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Notarieel Recht studeren?

09 februari 2012

Notarieel Recht is een brede, civielrechtelijke opleiding.

Met Notarieel Recht kun je niet alleen notaris worden. De studierichting kan ook dienen als basis voor een baan in de advocatuur, rechterlijke macht, onroerendgoedbranche, verzekerings- of bankwezen. Alle deuren staan voor je open!

Voor de togaberoepen dient het civiel effect te worden behaald. Dit betekent dat de vakken Bestuursrecht 2 en 3 en Strafrecht 2 en 3 moeten worden ingepast in de studie. Voor een deel is dat mogelijk in de keuzeruimte. Dat maakt de combinatie “Notarieel Recht met civiel effect” zeer goed te doen binnen de reguliere vier jaar.

De notariële opleiding richt zich met name op drie deelgebieden: personen- en familierecht, ondernemingsrecht en registergoederenrecht, hier en daar overgoten met een fiscaal sausje.

Het is recht dat dicht bij de mens staat: bij belangrijke beslissingen komt het om de hoek kijken, zoals de aankoop van een huis, het opstellen van een testament, het maken van huwelijkse voorwaarden of het oprichten van een BV.

De opleiding is niet al te massaal (instroom plusminus 50-80 per jaar). Er bestaan goede banden met de studievereniging Vevonos.

Meer weten?

Zie Nestor voor het curriculum van Notarieel Recht.

Zie www.vevonos.nl

Laatst gewijzigd:02 januari 2024 14:49

Meer nieuws

 • 12 januari 2024

  Leon Verstappen gedecoreerd tijdens jubileumcongres

  Leon Verstappen (Meijel, 1965), hoogleraar Notarieel Recht aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen, is vrijdag 12 januari verrast met een Koninklijke Onderscheiding in de categorie Officier in de Orde van Oranje Nassau...

 • 11 december 2023

  Join the 'Language and AI' community

  As a part of the Jantina Tammes School, the 'Language and AI' theme is an interdisciplinary initiative that aims to encourage collaboration among academics, PhD candidates, students, and industry representatives who share a keen interest in the...

 • 05 december 2023

  Botsende mensenrechten: hoever mogen demonstranten gaan?

  Snelwegblokkades, anti-abortusdemonstranten en fakkelzwaaiers bij politici thuis. Het recht om te demonstreren is een groot goed, maar soms schuurt het met andere mensenrechten. Noor Swart onderzoekt voor haar proefschrift het Nederlandse...