Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Nico Kwakman: 'Minimumstraf heeft symboolfunctie'

11 februari 2012

De Raad van State adviseerde tegen het wetsvoorstel van het CDA-VVD-kabinet om minimumstraffen in te voeren. Rechtsgeleerden hebben eveneens bezwaren. Toch buigen de Eerste en Tweede Kamer zich over deze langgekoesterde wens van de PVV. Universitair docent strafrecht mr. dr. N.J.M. Kwakman: ' Het is een vorm van normbevestiging. De regering laat ermee zien: ‘Het is ons ernst, recidivisten die kennelijk niks hebben geleerd worden stevig aangepakt.'' In de Leeuwarder Courant van 11 februari 2012.

Gerelateerd: ‘Minimumstraffen zijn niet effectief, betekenis is vooral symbolisch’, Gezondheidskrant.nl; Invoeren minimumstraffen niet effectief, Reformatorisch Dagblad.

Laatst gewijzigd:21 januari 2021 09:18

Meer nieuws