Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Open dag op locatie Rijksuniversiteit Groningen

Uitgebreid kennismaken met maximaal vier studies
14 februari 2012

Ruim vijfduizend middelbare scholieren bezoeken vrijdag 17 februari de Open dag op locatie van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Ze maken er uitgebreid kennis met maximaal vier opleidingen. Aanmelding voor de open dag is verplicht via www.rug.nl/studiekiezers .

De opleidingen presenteren zich zoveel mogelijk in hun eigen gebouwen, verspreid over de stad Groningen. Daarnaast kunnen aankomende studenten de informatiemarkt bezoeken, kennismaken met het Honours College, een studiekeuzeworkshop volgen, het inloopspreekuur van de studentendecanen bezoeken of een stadswandeling maken.

Presentaties bacheloropleidingen

Een college volgen, praten met ouderejaarsstudenten, docenten en studieadviseurs, rondkijken in de bibliotheek, het laboratorium of de computerzaal. Mensen ontmoeten met wie je wellicht volgend jaar al in de collegebanken zit. Een indruk krijgen van de stad Groningen, waar je straks wellicht vier of vijf jaar of zelfs langer woont. Informatie verzamelen en sfeer proeven, daar draait het om op de Open dag op locatie van de RUG op vrijdag 17 februari.

Alle bacheloropleidingen van de RUG doen mee aan de Open dag op locatie. Aankomende studenten kunnen maximaal vier studies bezoeken, ’s ochtends twee en ’s middags twee. Uiteraard besteden alle opleidingen aandacht aan de mogelijkheden om na het voltooien van de bacheloropleiding ook een masteropleiding aan de RUG te volgen.

Informatiemarkt

Hoe meld ik me aan bij de universiteit? Hoe zit het precies met de studiefinanciering? Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van loting en selectie? Is het moeilijk om een kamer te vinden? Kent Groningen een leuke introductieperiode? En welke studentenverenigingen zijn er zoal? Deze en andere vragen worden beantwoord op de informatiemarkt die plaatsvindt tussen 10.30 en 16.30 uur in het Academiegebouw.

Open huis Honours College

Voor excellente studenten kent de RUG het Honours College, gehuisvest in het torentje van het Academiegebouw. Tussen 11.00 en 15.00 uur kunnen scholieren hier vrijblijvend binnenlopen. Huidige Honoursstudenten staan hen graag te woord.

Studiekeuzeworkshops

Tijdens de open dag is het ook mogelijk een studiekeuzeworkshop te volgen. Wie ben je, wat kun je, wat wil je? Waar moet jouw ideale studie aan voldoen? Dit type vragen komt aan de orde tijdens deze workshop.

Inloopspreekuur studentendecanen

Voor wie even rustig met een studentendecaan wil praten over zijn studiekeuze, over studeren met een functiebeperking, geldzaken of andere privacygevoelige kwesties kan tussen 12.00-14.00 uur terecht in het Studenten Service Centrum aan de Uurwerkersgang 10.

Stadswandelingen

Ten slotte is het tijdens de Open dag in beperkte mate mogelijk het centrum van Groningen te verkennen onder begeleiding van huidige studenten.

Meer informatie: Joke Jalvingh

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:28
printView this page in: English

Meer nieuws