Wiene van Hattum: 'Kans op onterechte vrijspraak is verwaarloosbaar klein'

25 januari 2012

Onder het Middeleeuwse inquisitoire strafproces was geen enkele vrijspraak definitief. Als het aan de Tweede Kamer ligt, keren we terug naar dat systeem, met alle negatieve gevolgen van dien voor de zorgvuldigheid bij opsporing en vervolging. Dan wordt een vrijgesproken verdachte nooit van blaam gezuiverd, meent universitair docent strafrecht mr. W.F. van Hattum op Sargasso.nl, 25 januari 2012.

Gerelateerd: De Gids.fm, VARA radio en Hoe?Zo!Radio, NTR, Mogelijkheid om verdachten opnieuw te berechten tast grondrechten aan, Reformatorisch Dagblad.

Laatst gewijzigd:21 november 2018 10:34