Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Hein van Schie - Goal United: Unifying principles in action, imitation and social interaction

24 januari 2012
Recent studies in behavioral and cognitive neuroscience reveal a central and organizing role of goals in human action. Comparable hierarchical principles and neural mechanisms appear to underlie various forms of action processing ranging from planning to execution, observation to imitation, and solo to joint action. In this presentation I will outline different neurocognitive mechanisms supporting action goals and make a distinction between: (i) processes supporting target – effector interactions (e.g. how to grasp a cup), and (ii) processes controlling the desired worldly consequences of actions (e.g. catching a wasp).
Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:29
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 16 mei 2018

  Het nut van algen boven water

  Tussen de Bahama’s en Ierland goten algenonderzoeksters Maria van Leeuwe en Jacqueline Stefels van de RUG honderden liters oceaanwater door hun filters. Ze voeren op onderzoeksschip de Pelagia een etappe van de NICO-expeditie mee. Het Netherlands Initiative...

 • 09 mei 2018

  Petra Rudolf gekozen tot nieuwe voorzitter European Physical Society

  RUG-hoogleraar Experimentele Vaste Stof Fysica Petra Rudolf is verkozen tot 'president' van de European Physical Society (EPS). Met ingang van april 2019 zal zij deze organisatie, die natuurkundige vakverenigingen in heel Europa (inclusief Turkije en...

 • 08 mei 2018

  Professor Sijbren Otto wint eervolle Royal Society of Chemistry Award

  Aan hoogleraar Systeemchemie Sijbren Otto van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is de Supramolecular Chemistry Award 2018 van de Britse Royal Society of Chemistry toegekend. Otto ontvangt deze tweejaarlijkse prijs voor zijn bijdrage aan het onderzoek...