Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Hein van Schie - Goal United: Unifying principles in action, imitation and social interaction

24 januari 2012
Recent studies in behavioral and cognitive neuroscience reveal a central and organizing role of goals in human action. Comparable hierarchical principles and neural mechanisms appear to underlie various forms of action processing ranging from planning to execution, observation to imitation, and solo to joint action. In this presentation I will outline different neurocognitive mechanisms supporting action goals and make a distinction between: (i) processes supporting target – effector interactions (e.g. how to grasp a cup), and (ii) processes controlling the desired worldly consequences of actions (e.g. catching a wasp).
Laatst gewijzigd:31 mei 2018 16:05
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 02 augustus 2018

  Zeer uitzonderlijk eiwit biedt mogelijkheden voor nieuwe antibiotica

  Een onderzoeksgroep van de RUG onder leiding van Dirk Slotboom heeft een bijzonder eiwit ontdekt dat mogelijk een grote rol kan spelen in de ontwikkeling van nieuwe antibiotica. De bevindingen zijn op 2 augustus gepubliceerd in het tijdschrift Nature...

 • 24 juli 2018

  De natuur weet antwoord

  Spreeuwen en mieren presteren met minimaal denkvermogen iets wat voor de slimste robots te ingewikkeld is: functioneren als een collectief. Daarom spiekt hoogleraar Ming Cao graag bij de natuur.

 • 23 juli 2018

  Drie jonge onderzoekers naar buitenlandse topinstituten met Rubicon-beurs

  Drie veelbelovende, pas gepromoveerde RUG-wetenschappers gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten. Het gaat om Mayra Diosa-Toro, Machteld...