Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Contributions to optimization modeling for pension fund ALM

26 januari 2012

Promotie: dhr. M.H. Streutker, 14.30 uur, Aula Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Contributions to optimization modeling for pension fund ALM

Promotor(s): prof.dr. M.H. van der Vlerk, prof.dr. W.K. Klein Haneveld

Faculteit: Economie en Bedrijfskunde

Optimalisatiemodellen voor pensioenfonds ALM

Om de praktische waarde van stochastisch programmeren voor pensioenfonds ALM te verhogen dienen er hindernissen genomen te worden. Matthijs Streutker behandelt in zijn proefschrift een aantal daarvan, zoals de implementatie van regelgeving en indexatie, de economische basis van de modellen en de beperkte oplosbaarheid. Drie van de vier onderzoeksvragen gaan over deze hindernissen, terwijl de laatste vraag de recent opgemerkte kwestie betreft dat pensioenfondsen het moeilijk vinden om de specifieke situatie waarin ze zich bevinden te vertalen naar beleid.

Matthijs Streutker (Emmen, 1980) studeerde Econometrie en Operationele Research aan de RUG en deed zijn promotieonderzoek bij het onderzoeksinstituut SOM van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:41
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 16 augustus 2018

  Rijksuniversiteit Groningen op plaats 66 in belangrijke Shanghai-ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen is zeven plaatsen gedaald in de 2018 Academic Ranking of World Universities (ARWU, ook wel ‘Shanghai-ranking’). De RUG staat nu op 66 en is daarmee de op een na hoogste geklasseerde Nederlandse universiteit, na de Universiteit...

 • 16 augustus 2018

  Colleges volgen onder de (Noorder)zon

  Op donderdag 23 augustus barst het 10-daagse Noorderzon Performing Arts Festival weer los in het mooie Noorderplantsoen. Jong en oud komen dankzij de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) een stuk slimmer thuis van het goed bezochte en internationale Noorderzon...

 • 14 augustus 2018

  Business Research and Consulting | Nieuwe deadline zondag 19 augustus!

  Call to Dutch students: Geïnteresseerd in consultancy? Meld je dan aan voor het keuzevak Business Research and Consulting uiterlijk zondag 19 augustus voor 23.59 uur!