Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Contributions to optimization modeling for pension fund ALM

26 januari 2012

Promotie: dhr. M.H. Streutker, 14.30 uur, Aula Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Contributions to optimization modeling for pension fund ALM

Promotor(s): prof.dr. M.H. van der Vlerk, prof.dr. W.K. Klein Haneveld

Faculteit: Economie en Bedrijfskunde

Optimalisatiemodellen voor pensioenfonds ALM

Om de praktische waarde van stochastisch programmeren voor pensioenfonds ALM te verhogen dienen er hindernissen genomen te worden. Matthijs Streutker behandelt in zijn proefschrift een aantal daarvan, zoals de implementatie van regelgeving en indexatie, de economische basis van de modellen en de beperkte oplosbaarheid. Drie van de vier onderzoeksvragen gaan over deze hindernissen, terwijl de laatste vraag de recent opgemerkte kwestie betreft dat pensioenfondsen het moeilijk vinden om de specifieke situatie waarin ze zich bevinden te vertalen naar beleid.

Matthijs Streutker (Emmen, 1980) studeerde Econometrie en Operationele Research aan de RUG en deed zijn promotieonderzoek bij het onderzoeksinstituut SOM van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:41

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 08 oktober 2018

  Morele oordelen over mensen met overgewicht funest voor hun motivatie gezonder te leven

  Mensen met overgewicht en obesitas hebben te maken met allerlei negatieve vooroordelen. Vooral morele veroordelingen van mensen met overgewicht en obesitas blijken enorm schadelijk voor hun motivatie om gezonder te eten en meer te bewegen. Dat concluderen...