Controlling the order pool in make-to-order production systems
Promotie: dhr. R. Germs, 14.30 uur, Aula Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen
Proefschrift: Controlling the order pool in make-to-order production systems
Promotor(s): prof.dr.ir. J. Stomp
Copromotor(s): Dr. Jan Riezebos and Dr. Nicky van Foreest
Faculteit: Economie en Bedrijfskunde
Kortere doorlooptijden voor MTO-productiesystemen
Voor ‘Make-To-Order’ (MTO, oftewel klantordergestuurde) productiesystemen is de tijd die orders moeten wachten op beschikbare productiecapaciteit cruciaal. Het beheersen van die wachttijd is van groot belang om zowel korte als betrouwbare doorlooptijden te realiseren. Daarom analyseerde en ontwierp Remco Germs regels voor orderacceptatie en ordervrijgave, om daarmee de wachttijden te beheersen. Orderacceptatie en -vrijgave zijn de twee belangrijkste mechanismen om de lengte van wachttijden te beïnvloeden en zodoende de productie te sturen. De logistieke prestatie hangt in grote mate af van specifieke kenmerken van MTO-systemen, zoals routing variabiliteit, beperkte productiecapaciteit, omsteltijden, strikte leveringsvoorwaarden en onzekerheid in het aankomstpatroon van orders.
Om een beter begrip te krijgen van de afwegingen die MTO-bedrijven in dit opzicht moeten maken richt het proefschrift zich op de modellering van de belangrijkste kenmerken van MTO-systemen. De inzichten die dat oplevert worden vervolgens gebruikt om orderacceptatie- en ordervrijgaveregels te ontwikkelen die eenvoudig te begrijpen en daarom makkelijk in praktijksituaties te implementeren zijn. Deze relatief eenvoudige beslissingsregels kunnen al leiden tot significante verbeteringen in de logistieke prestaties van MTO-bedrijven.
Remco Germs (Stadskanaal, 1981) studeerde Economics and Business aan de RUG. Hij promoveerde bij de afdeling Operations van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde, onderzoeksschool SOM.
Laatst gewijzigd: | 13 maart 2020 01:00 |
Meer nieuws
-
20 mei 2025
Van oesterzwam tot overall
Een shirt van schimmels - of preciezer gezegd van mycelium textiel. Het zou een goede stap kunnen zijn richting een duurzamere mode-industrie. Tenminste: als het materiaal zó ontwikkeld kan worden dat het goed bruikbaar is voor kleding én...
-
08 mei 2025
6 miljoen euro voor grootschalig noordelijk project voor duurzame gezondheidszorg: Care2Change
Care2Change. Een groot consortium met zo'n beetje alle noordelijke ziekenhuizen, lokale overheden, kennisinstellingen zoals de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool en een aantal zorgbedrijven gaat samenwerken in een project over duurzame...
-
01 april 2025
Executive Master of M&A and Valuation geaccrediteerd als joint degree met Vrije Universiteit Amsterdam
Vanaf 1 september ontvangen deelnemers aan het programma na succesvolle afronding een masterdiploma van zowel de Rijksuniversiteit Groningen als de Vrije Universiteit Amsterdam.