Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Two-length-scale multiblock copolymer self-assembly: theoretical investigations and computer simulations

13 januari 2012

Promotie: dhr. V.A. Markov, 12.45 uur, Aula Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Two-length-scale multiblock copolymer self-assembly: theoretical investigations and computer simulations

Promotor(s): prof.dr. G. ten Brinke

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

Microfasescheiding in blokcopolymeren

Het proefschrift van Vladimir Markov beschrijft het resultaat van een theoretisch onderzoek naar de zelf-assemblage in een bijzondere klasse van blokcopolymeren. Als gevolg van de ongunstige interactie tussen stoffen die chemisch verschillen, treedt in blokcopolymeren microfasescheiding op in geordende nanostructuren. Markov onderzocht dit probleem op drie verschillende manieren.

Markov paste in zijn onderzoek de sterke segregatie limiet theorie (SSL), de zelf-consistente veldtheorie (SCFT) en de dissipative particle dynamics (DPD) simulatietechniek toe. Het onderzoek concentreert zich op twee verschillende moleculaire architecturen.

Vladimir Markov (Rusland, 1983) studeerde aan de Moscow State University. Het onderzoek werd uitgevoerd aan het Zernike Institute for Advanced Materials van de RUG. Markov gaat in Groningen als postdoc door met onderzoek.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:42

Meer nieuws

 • 19 september 2018

  Studenten RUG helpen leerlingen met toekomst stadslogistiek

  Bij het project Web Expeditie hebben leerlingen van verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder leiding van studenten van de RUG gewerkt aan de toekomst van de stadslogistiek. De leerlingen zochten in een project van drie maanden...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.