Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Two-length-scale multiblock copolymer self-assembly: theoretical investigations and computer simulations

13 januari 2012

Promotie: dhr. V.A. Markov, 12.45 uur, Aula Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Two-length-scale multiblock copolymer self-assembly: theoretical investigations and computer simulations

Promotor(s): prof.dr. G. ten Brinke

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

Microfasescheiding in blokcopolymeren

Het proefschrift van Vladimir Markov beschrijft het resultaat van een theoretisch onderzoek naar de zelf-assemblage in een bijzondere klasse van blokcopolymeren. Als gevolg van de ongunstige interactie tussen stoffen die chemisch verschillen, treedt in blokcopolymeren microfasescheiding op in geordende nanostructuren. Markov onderzocht dit probleem op drie verschillende manieren.

Markov paste in zijn onderzoek de sterke segregatie limiet theorie (SSL), de zelf-consistente veldtheorie (SCFT) en de dissipative particle dynamics (DPD) simulatietechniek toe. Het onderzoek concentreert zich op twee verschillende moleculaire architecturen.

Vladimir Markov (Rusland, 1983) studeerde aan de Moscow State University. Het onderzoek werd uitgevoerd aan het Zernike Institute for Advanced Materials van de RUG. Markov gaat in Groningen als postdoc door met onderzoek.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:42
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 08 juni 2018

  Feringa verguld met bronzen buste en boek

  Donderdagmiddag 7 juni werd een klein Nobel-feestje gevierd op de Rijksuniversiteit Groningen. Beide Nobelprijswinnaars van de RUG zijn in brons vereeuwigd: natuurkundige prof. dr. Frits Zernike staat al zo'n 60 jaar in het Academiegebouw en vanaf nu...