Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Two-length-scale multiblock copolymer self-assembly: theoretical investigations and computer simulations

13 januari 2012

Promotie: dhr. V.A. Markov, 12.45 uur, Aula Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Two-length-scale multiblock copolymer self-assembly: theoretical investigations and computer simulations

Promotor(s): prof.dr. G. ten Brinke

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

Microfasescheiding in blokcopolymeren

Het proefschrift van Vladimir Markov beschrijft het resultaat van een theoretisch onderzoek naar de zelf-assemblage in een bijzondere klasse van blokcopolymeren. Als gevolg van de ongunstige interactie tussen stoffen die chemisch verschillen, treedt in blokcopolymeren microfasescheiding op in geordende nanostructuren. Markov onderzocht dit probleem op drie verschillende manieren.

Markov paste in zijn onderzoek de sterke segregatie limiet theorie (SSL), de zelf-consistente veldtheorie (SCFT) en de dissipative particle dynamics (DPD) simulatietechniek toe. Het onderzoek concentreert zich op twee verschillende moleculaire architecturen.

Vladimir Markov (Rusland, 1983) studeerde aan de Moscow State University. Het onderzoek werd uitgevoerd aan het Zernike Institute for Advanced Materials van de RUG. Markov gaat in Groningen als postdoc door met onderzoek.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:42
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 16 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...

 • 13 maart 2018

  Auke Hulst wordt gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen

  Schrijver en muzikant Auke Hulst wordt de nieuwe gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen. In drie lezingen en een openbaar interview met hoogleraar moderne letterkunde Mathijs Sanders zal hij zich komend najaar onder de noemer ‘zwemmen in brak...