Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Two-length-scale multiblock copolymer self-assembly: theoretical investigations and computer simulations

13 januari 2012

Promotie: dhr. V.A. Markov, 12.45 uur, Aula Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Two-length-scale multiblock copolymer self-assembly: theoretical investigations and computer simulations

Promotor(s): prof.dr. G. ten Brinke

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

Microfasescheiding in blokcopolymeren

Het proefschrift van Vladimir Markov beschrijft het resultaat van een theoretisch onderzoek naar de zelf-assemblage in een bijzondere klasse van blokcopolymeren. Als gevolg van de ongunstige interactie tussen stoffen die chemisch verschillen, treedt in blokcopolymeren microfasescheiding op in geordende nanostructuren. Markov onderzocht dit probleem op drie verschillende manieren.

Markov paste in zijn onderzoek de sterke segregatie limiet theorie (SSL), de zelf-consistente veldtheorie (SCFT) en de dissipative particle dynamics (DPD) simulatietechniek toe. Het onderzoek concentreert zich op twee verschillende moleculaire architecturen.

Vladimir Markov (Rusland, 1983) studeerde aan de Moscow State University. Het onderzoek werd uitgevoerd aan het Zernike Institute for Advanced Materials van de RUG. Markov gaat in Groningen als postdoc door met onderzoek.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:42

Meer nieuws

 • 05 december 2018

  Fotoreportage: De schatten van de UB

  Fotoreportage over bijzondere boeken op de afdeling Bijzondere collecties van de UB.

 • 30 november 2018

  NTU Singapore and UG sign Double Doctorate agreement

  The highly ranked Nanyang Technological University ( NTU ) in Singapore and the University of Groningen (UG) have signed a Collaborative Degree PhD Programme in Materials and Nanoscience/-engineering . This agreement allows for the co-supervision of...

 • 29 november 2018

  SLF Afstudeerprijs voor student Technische Bedrijfskunde

  Masterstudent Bram Klein Kranenbarg van de Rijksuniversiteit Groningen heeft de SLF Afstudeerprijs 2018 gewonnen. Hij nam het in de finale op tegen Collin Drent van de Technische Universiteit Eindhoven. De jury koos unaniem Bram Klein Kranenbarg als...