Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Lezing Dawkins via video-verbinding te volgen in drie RUG-zalen

06 januari 2012

De lezing van de vermaarde evolutiebioloog en auteur Richard Dawkins zal op de Rijksuniversiteit Groningen te zien zijn in drie grote zalen. Kaarten voor de lezing ‘Darwin’s Five Bridges’ in de Nieuwe Kerk zijn uitverkocht.

De lezing is op 12 januari live te volgen in het Academiegebouw, Offerhauszaal (Broerstraat 5), Aletta Jacobs Tentamenhal (Blauwborgje 4) en de Bernoulliborg, zaal 151 (Nijenborgh 9). De zalen zijn open vanaf 19.30 uur; de lezing begint om 20.00 uur. Toegang is gratis. Reserveren is niet nodig. De lezing is in het Engels.

U4 Star Lecture

Daarnaast wordt het optreden van Dawkins door de Rijksuniversiteit Groningen uitgezonden als U4 Star Lecture. Ook de studenten en medewerkers van de drie partneruniversiteiten waarmee de Rijksuniversiteit Groningen in het U4-netwerk samenwerkt, kunnen de lezing zo via video-verbindingen volgen.

U4-partneruniversiteiten

De Rijksuniversiteit Groningen werkt in het U4-netwerk samen met de universiteiten van Uppsala (Zweden), Göttingen (Duitsland) en Gent (België). In 2008 bundelden deze vier universiteiten hun krachten tot een strategisch partnerschap. Het netwerk streeft naar samenwerking in onderwijs- en onderzoeksprojecten en naar uitwisseling van staf en studenten op Europees en internationaal niveau.

Dawkins bezoekt biologie Groningen

Op 12 en 13 januari 2012 is Richard Dawkins eregast bij de opening van de Linnaeusborg (Nijenborgh 7). Dit nieuwe gebouw huisvest sinds 2011 het onderwijs en onderzoek in biologie en levenswetenschappen van de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. Naast de lezing gaat Dawkins tijdens een besloten bijeenkomst in debat met een select gezelschap van studenten biologie. Op 13 januari opent Dawkins samen met collegevoorzitter prof. dr. Sibrand Poppema het nieuwe gebouw.

Laatst gewijzigd:04 januari 2018 15:42
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 20 februari 2018

  Zelforganisatie onderwaterplanten houdt rivieren gezond

  Onderwaterplanten spelen een essentiële rol om rivieren en waterlopen gezond te houden. Biologe Loreta Cornacchia van het Koninklijk Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) ondervond dat de waterplant sterrenkroos een regelmatig verspreid 'klonterig'...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....

 • 14 februari 2018

  Jochen Mierau: ‘De gezondheidsverschillen in Noord-Nederland zijn bizar’

  Als kleine jongen ervoer hij het enorme contrast tussen Oost- en West-Berlijn. Nu maakt hij zich sterk voor het verminderen van schrijnende gezondheidsverschillen in onze regio. Een gesprek met Jochen Mierau, de onvermoeibare initiatiefnemer van de...