Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

IBR-scriptieprijzen privaatrecht voor Groninger studenten notarieel recht Maurits Mendel en Rutger Timmer

02 december 2011

Op donderdag 1 december zijn tijdens de jaarvergadering van de Vereniging voor Bouwrecht de IBR-scriptieprijzen uitgereikt. In de categorie privaatrecht wonnen Maurits Mendel en Rutger Timmer respectievelijk de eerste en tweede prijs. Mendel en Timmer rondden in 2010 hun studie notarieel recht aan de Rijksuniversiteit Groningen af.

Maurits Mendel schreef een scriptie met de titel ‘Erfpacht en opstal op niveau; alternatieven voor het appartementsrecht?’

De scriptie van Rutger Timmer is gewijd aan het onderwerp ‘Het Nederlandse registerstelsel en vertrouwensbescherming; over mogelijkheden tot vergroting van de betrouwbaarheid van het registerstelsel en de invoering van een (meer) positief stelsel van grondboekhouding’.

Voor de IBR-scriptieprijzen 2011 kwamen bouwrechtelijke masterscripties in aanmerking die minimaal met een 8 zijn beoordeeld. De scripties werden beoordeeld op wetenschappelijke kwaliteit, in het bijzonder: probleemstelling, methodologie, academisch gehalte, standpuntbepaling, originaliteit, vormgeving en leesbaarheid. De jury van de IBR Scriptieprijs Privaatrecht werd gevormd door: prof. mr. dr. M.A.B. Chao-Duivis, prof. mr. J.M. Hebly en prof. mr. D.A. Lubach. De prijswinnaars gaan naar huis met €1000, respectievelijk €500.

Laatst gewijzigd:02 januari 2024 14:55

Meer nieuws

 • 12 januari 2024

  Leon Verstappen gedecoreerd tijdens jubileumcongres

  Leon Verstappen (Meijel, 1965), hoogleraar Notarieel Recht aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen, is vrijdag 12 januari verrast met een Koninklijke Onderscheiding in de categorie Officier in de Orde van Oranje Nassau...

 • 11 december 2023

  Join the 'Language and AI' community

  As a part of the Jantina Tammes School, the 'Language and AI' theme is an interdisciplinary initiative that aims to encourage collaboration among academics, PhD candidates, students, and industry representatives who share a keen interest in the...

 • 05 december 2023

  Botsende mensenrechten: hoever mogen demonstranten gaan?

  Snelwegblokkades, anti-abortusdemonstranten en fakkelzwaaiers bij politici thuis. Het recht om te demonstreren is een groot goed, maar soms schuurt het met andere mensenrechten. Noor Swart onderzoekt voor haar proefschrift het Nederlandse...