Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Chemicus Ben Feringa ontvangt Van ’t Hoff-medaille 2011

02 december 2011

Prof. dr. Ben Feringa heeft de Van ’t Hoff-medaille 2011 in ontvangst mogen nemen. De medaille wordt eenmaal per tien jaar door de Universiteit van Amsterdam uitgereikt voor werk op het terrein van de chemie.

Feringa krijgt de medaille voor zijn excellente en grensverleggende onderzoek op het gebied van de asymmetrische synthese en het ontwerp van nieuwe functionele materialen en nanosystemen.

De medaille werd uitgereikt door prof. dr. Robbert Dijkgraaf, president van de KNAW en universiteitshoogleraar aan de UvA, tijdens de jaarvergadering van het Genootschap ter bevordering van Natuur-, Genees- en Heelkunde in Amsterdam.

De Van 't Hoff-medaille is vernoemd naar de Nederlandse scheikundige J.H. van ’t Hoff. Deze Nederlandse scheikundige won in 1901 de Nobelprijs in de chemie. De medaille wordt eenmaal per tien jaar uitgereikt voor werk op het terrein van de chemie, met uitsluiting van de biochemie. De leerstoel die Feringa aan de Rijksuniversiteit Groningen bekleedt is ook vernoemd naar Van ’t Hoff.

Zie: website UvA

Laatst gewijzigd:05 januari 2018 11:38

Meer nieuws

 • 16 november 2018

  Prof. dr. Dirk Slotboom wint FSE Teaching Award 2017

  Op de Education Day van de Faculty of Science and Engineering is de winnaar van de Faculty Teaching Award 2017 onthuld: prof. dr. Dirk Slotboom is verkozen tot FSE-docent van het jaar 2017.

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 14 november 2018

  De lift tussen leven en dood

  De celmembraan is de grens van het leven. Dit dunne vettige omhulsel houdt de inhoud van de cel bij elkaar. De transporteiwitten in die membraan zijn van levensbelang. Ze zorgen voor contact en uitwisseling met de buitenwereld. RUG-hoogleraar biochemie...