Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Chemicus Ben Feringa ontvangt Van ’t Hoff-medaille 2011

02 december 2011

Prof. dr. Ben Feringa heeft de Van ’t Hoff-medaille 2011 in ontvangst mogen nemen. De medaille wordt eenmaal per tien jaar door de Universiteit van Amsterdam uitgereikt voor werk op het terrein van de chemie.

Feringa krijgt de medaille voor zijn excellente en grensverleggende onderzoek op het gebied van de asymmetrische synthese en het ontwerp van nieuwe functionele materialen en nanosystemen.

De medaille werd uitgereikt door prof. dr. Robbert Dijkgraaf, president van de KNAW en universiteitshoogleraar aan de UvA, tijdens de jaarvergadering van het Genootschap ter bevordering van Natuur-, Genees- en Heelkunde in Amsterdam.

De Van 't Hoff-medaille is vernoemd naar de Nederlandse scheikundige J.H. van ’t Hoff. Deze Nederlandse scheikundige won in 1901 de Nobelprijs in de chemie. De medaille wordt eenmaal per tien jaar uitgereikt voor werk op het terrein van de chemie, met uitsluiting van de biochemie. De leerstoel die Feringa aan de Rijksuniversiteit Groningen bekleedt is ook vernoemd naar Van ’t Hoff.

Zie: website UvA

Laatst gewijzigd:05 januari 2018 11:38
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 20 februari 2018

  Zelforganisatie onderwaterplanten houdt rivieren gezond

  Onderwaterplanten spelen een essentiële rol om rivieren en waterlopen gezond te houden. Biologe Loreta Cornacchia van het Koninklijk Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) ondervond dat de waterplant sterrenkroos een regelmatig verspreid 'klonterig'...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....

 • 14 februari 2018

  Jochen Mierau: ‘De gezondheidsverschillen in Noord-Nederland zijn bizar’

  Als kleine jongen ervoer hij het enorme contrast tussen Oost- en West-Berlijn. Nu maakt hij zich sterk voor het verminderen van schrijnende gezondheidsverschillen in onze regio. Een gesprek met Jochen Mierau, de onvermoeibare initiatiefnemer van de...