Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Nico Kwakman: Wat mag en wat mag niet als je een inbreker betrapt?

18 november 2011

Er verdwenen spullen uit het Frans van Otten Stadion in Amsterdam. Stadionmedewerkers en een beveiliger betrapten de inbreker en de beveiliger nam de man in een nekklem. De inbreker raakte in coma en nu zit de beveiliger vast wegens poging tot doodslag. De zaak zorgde voor ophef in de Tweede Kamer. Docent strafrecht mr. dr. N.J.M. Kwakman licht in NRC Next van 18 november 2011 toe wat wel en niet mag: “Als een  oud vrouwtje je wil neersteken met een breinaald mag je haar niet met een dubbelloops geweer neerschieten. Je kan dan namelijk ook de breinaald afpakken, of wegrennen.”

Lees het uitgebreide artikel uit de papieren NRC Next: Stappenplan: hoe mep ik de inbreker uit mijn huis?

Laatst gewijzigd:25 oktober 2019 10:13

Meer nieuws