Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Daniëlle van Ieperen wint OM Scriptieprijs 2011

18 november 2011

Daniëlle van Ieperen, die vorig jaar aan onze faculteit is afgestudeerd, heeft de OM Scriptieprijs 2011 gewonnen met haar scriptie getiteld  'De Gedragsbeïnvloedende Maatregel: een oude sanctie in een nieuw jasje?'

Juryvoorzitter prof. mr. J.W. Fokkens, procureur-generaal bij de Hoge Raad der Nederlanden, sprak lovende woorden tijdens de prijsuitreiking op 18 november 2011: 'De scriptie die vandaag de OM Scriptieprijs wint is zo'n scriptie die over haar eigen grenzen heen reikt. ... Daniëlle van Ieperen heeft een complex en belangrijk onderwerp gekozen. Ze is er in geslaagd dat onderwerp niet alleen helder en overtuigend te behandelen, maar daarbij ook de verbinding te leggen met de praktijk van de strafrechtspraktijk. Het is daarom dat zij de OM Scriptieprijs 2011 dubbel en dwars heeft verdiend.'

Het Openbaar Ministerie is dit jaar gestart met het uitreiken van de jaarlijkse OM Scriptieprijs. Studenten die een masterscriptie geschreven hebben over een onderwerp op het gebied van het straf- en strafprocesrecht, die met minimaal met een 8 beoordeeld is, kunnen in aanmerking komen voor de OM-Scriptieprijs, waaraan een geldbedrag van € 2.000 is verbonden.

Laatst gewijzigd:06 juli 2018 08:38

Meer nieuws