11 november 2011

Promotie: mw. P. Sukjit, 11.00 uur, Aula Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Regularising amorphous peer-to-peer networks with overlay grids generated locally

Promotor(s): prof.dr. N. Petkov, prof.dr. M. Aiello

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

ICT-communicatieplatform werkt snel en flexibel

ICT-toepassingen in wereldomspannende netwerken moeten snel grote hoeveelheden gegevens kunnen verwerken en complexe processen flexibel met elkaar kunnen verbinden. Panchalee Sukjit ontwierp een communicatieplatform dat dat mogelijk maakt zonder dat een uitgebreide infrastructuur met mainframes of servers nodig is.

Een belangrijk voordeel van de methode is dat hij lokaal werkt. Het platform is op het peer-to-peer paradigma gebaseerd; kennis van het totale netwerk is niet vereist. Uit testen tijdens het onderzoek bleek dat het systeem voldoende snel reageert en flexibiliteit, foutentolerantie en robuustheid aanzienlijk kan verbeteren. Ook kan het er voor zorgen dat er op de administratie van IT-systemen 20 tot 50 procent kan worden bezuinigd.

Panchalee Sukjit (Thailand, 1974) studeerde aan de Ramkhamheng University in Bangkok. Het onderzoek werd uitgevoerd via de Fernuniverstät Hagen (Duitsland) en gefinancierd met een STIBET-stipendium.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:41