Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Regularising amorphous peer-to-peer networks with overlay grids generated locally

11 november 2011

Promotie: mw. P. Sukjit, 11.00 uur, Aula Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Regularising amorphous peer-to-peer networks with overlay grids generated locally

Promotor(s): prof.dr. N. Petkov, prof.dr. M. Aiello

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

ICT-communicatieplatform werkt snel en flexibel

ICT-toepassingen in wereldomspannende netwerken moeten snel grote hoeveelheden gegevens kunnen verwerken en complexe processen flexibel met elkaar kunnen verbinden. Panchalee Sukjit ontwierp een communicatieplatform dat dat mogelijk maakt zonder dat een uitgebreide infrastructuur met mainframes of servers nodig is.

Een belangrijk voordeel van de methode is dat hij lokaal werkt. Het platform is op het peer-to-peer paradigma gebaseerd; kennis van het totale netwerk is niet vereist. Uit testen tijdens het onderzoek bleek dat het systeem voldoende snel reageert en flexibiliteit, foutentolerantie en robuustheid aanzienlijk kan verbeteren. Ook kan het er voor zorgen dat er op de administratie van IT-systemen 20 tot 50 procent kan worden bezuinigd.

Panchalee Sukjit (Thailand, 1974) studeerde aan de Ramkhamheng University in Bangkok. Het onderzoek werd uitgevoerd via de Fernuniverstät Hagen (Duitsland) en gefinancierd met een STIBET-stipendium.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:41
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 15 februari 2019

  Groningse ingenieurs studeren straks af in Drachten

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) start in het collegejaar 2019-2020 met een masteropleiding Mechanical Engineering; oftewel werktuigbouwkunde. Prof. dr. ir. Jacquelien Scherpen, voorzitter van het Groningen Engineering Center (GEC) noemde het eerder...

 • 12 februari 2019

  Het klimaatverdriet van Maarten Loonen

  De klimaatverandering op Spitsbergen; Maarten Loonen maakt het al jaren aan den lijve mee. Hij kan uren vertellen over ganzen, rendieren en gletsjers, over de onmetelijke en ons onbekende natuur. Maar het meest raakt hem de klimaatklok die voorttikt...

 • 12 februari 2019

  Eredoctoraten voor Titia de Lange en Philipp Blom

  De Rijksuniversiteit Groningen reikt tijdens de lustrumweek in juni 2019 eredoctoraten uit aan prof. dr. Titia de Lange en dr. Philipp Blom. Historicus Blom ontvangt het eredoctoraat op voordracht van prof. dr. Ann-Sophie Lehmann van de Faculteit der...