Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Regularising amorphous peer-to-peer networks with overlay grids generated locally

11 november 2011

Promotie: mw. P. Sukjit, 11.00 uur, Aula Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Regularising amorphous peer-to-peer networks with overlay grids generated locally

Promotor(s): prof.dr. N. Petkov, prof.dr. M. Aiello

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

ICT-communicatieplatform werkt snel en flexibel

ICT-toepassingen in wereldomspannende netwerken moeten snel grote hoeveelheden gegevens kunnen verwerken en complexe processen flexibel met elkaar kunnen verbinden. Panchalee Sukjit ontwierp een communicatieplatform dat dat mogelijk maakt zonder dat een uitgebreide infrastructuur met mainframes of servers nodig is.

Een belangrijk voordeel van de methode is dat hij lokaal werkt. Het platform is op het peer-to-peer paradigma gebaseerd; kennis van het totale netwerk is niet vereist. Uit testen tijdens het onderzoek bleek dat het systeem voldoende snel reageert en flexibiliteit, foutentolerantie en robuustheid aanzienlijk kan verbeteren. Ook kan het er voor zorgen dat er op de administratie van IT-systemen 20 tot 50 procent kan worden bezuinigd.

Panchalee Sukjit (Thailand, 1974) studeerde aan de Ramkhamheng University in Bangkok. Het onderzoek werd uitgevoerd via de Fernuniverstät Hagen (Duitsland) en gefinancierd met een STIBET-stipendium.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:41
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 20 februari 2018

  Zelforganisatie onderwaterplanten houdt rivieren gezond

  Onderwaterplanten spelen een essentiële rol om rivieren en waterlopen gezond te houden. Biologe Loreta Cornacchia van het Koninklijk Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) ondervond dat de waterplant sterrenkroos een regelmatig verspreid 'klonterig'...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...