Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Geld Green Deal voor Energy Academy

04 oktober 2011

In het kader van de Green Deal heeft het kabinet geld beschikbaar gesteld voor de Energy Academy.

Minister Verhagen van Economische Zaken trekt zes miljoen uit voor de Energy Academy (hoger en universitair onderwijs) en het Energy College (middelbaar beroepsonderwijs) die opleidingen gaan verzorgen op dat gebied van duurzame energie. Samen zullen ze op alle niveaus goed opgeleide vakmensen en onderzoekers voortbrengen.

Dat de overheid zes miljoen beschikbaar stelt, is een uitstekend begin, reageert collegevoorzitter Sibrand Poppema. In het totaal zal in tien jaar tijd ongeveer honderd miljoen nodig zijn. Daarvan hopen de initiatiefnemers ongeveer twaalf miljoen uit Zuiderzeelijn gelden te krijgen. Poppema: ‘Maar we zullen ook andere bronnen aanboren. Daarvoor gaan we gespreken voeren met energiebedrijven als GasTerra, RWE, Essent en Nuon.’

In het kader van de Green Deal heeft het kabinet circa zestig overeenkomsten gesloten met bedrijven en overheden voor meer groene groei en een duurzamer samenleving. De overheid staat daarbij garant voor advies en soepeler regelgeving. Een aantal projecten binnen de Green Deal zal het profiel van het Noorden als Energy Hub versterken.

 

Zie ook eerder persbericht: Energy Academy wil toonaangevend in Europa zijn

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:30
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....