Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Geld Green Deal voor Energy Academy

04 oktober 2011

In het kader van de Green Deal heeft het kabinet geld beschikbaar gesteld voor de Energy Academy.

Minister Verhagen van Economische Zaken trekt zes miljoen uit voor de Energy Academy (hoger en universitair onderwijs) en het Energy College (middelbaar beroepsonderwijs) die opleidingen gaan verzorgen op dat gebied van duurzame energie. Samen zullen ze op alle niveaus goed opgeleide vakmensen en onderzoekers voortbrengen.

Dat de overheid zes miljoen beschikbaar stelt, is een uitstekend begin, reageert collegevoorzitter Sibrand Poppema. In het totaal zal in tien jaar tijd ongeveer honderd miljoen nodig zijn. Daarvan hopen de initiatiefnemers ongeveer twaalf miljoen uit Zuiderzeelijn gelden te krijgen. Poppema: ‘Maar we zullen ook andere bronnen aanboren. Daarvoor gaan we gespreken voeren met energiebedrijven als GasTerra, RWE, Essent en Nuon.’

In het kader van de Green Deal heeft het kabinet circa zestig overeenkomsten gesloten met bedrijven en overheden voor meer groene groei en een duurzamer samenleving. De overheid staat daarbij garant voor advies en soepeler regelgeving. Een aantal projecten binnen de Green Deal zal het profiel van het Noorden als Energy Hub versterken.

 

Zie ook eerder persbericht: Energy Academy wil toonaangevend in Europa zijn

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:30

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 02 oktober 2018

  Peter van Kampen over de samenwerking met Duitse instellingen

  Op slechts 50 kilometer afstand ten oosten van Groningen bevindt zich de vierde grootste economie ter wereld. Hoewel de fysieke grens met Duitsland weinig meer voorstelt, zijn er mentale drempels waardoor de samenwerking van Nederlandse bedrijven met...