Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Geld Green Deal voor Energy Academy

04 oktober 2011

In het kader van de Green Deal heeft het kabinet geld beschikbaar gesteld voor de Energy Academy.

Minister Verhagen van Economische Zaken trekt zes miljoen uit voor de Energy Academy (hoger en universitair onderwijs) en het Energy College (middelbaar beroepsonderwijs) die opleidingen gaan verzorgen op dat gebied van duurzame energie. Samen zullen ze op alle niveaus goed opgeleide vakmensen en onderzoekers voortbrengen.

Dat de overheid zes miljoen beschikbaar stelt, is een uitstekend begin, reageert collegevoorzitter Sibrand Poppema. In het totaal zal in tien jaar tijd ongeveer honderd miljoen nodig zijn. Daarvan hopen de initiatiefnemers ongeveer twaalf miljoen uit Zuiderzeelijn gelden te krijgen. Poppema: ‘Maar we zullen ook andere bronnen aanboren. Daarvoor gaan we gespreken voeren met energiebedrijven als GasTerra, RWE, Essent en Nuon.’

In het kader van de Green Deal heeft het kabinet circa zestig overeenkomsten gesloten met bedrijven en overheden voor meer groene groei en een duurzamer samenleving. De overheid staat daarbij garant voor advies en soepeler regelgeving. Een aantal projecten binnen de Green Deal zal het profiel van het Noorden als Energy Hub versterken.

 

Zie ook eerder persbericht: Energy Academy wil toonaangevend in Europa zijn

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:30
printView this page in: English

Meer nieuws