Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Electrochemistry in the mimicry of oxidative drug metabolism

24 oktober 2011

Promotie: dhr. E. Nouri Nigjeh, 14.30 uur, Aula Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Electrochemistry in the mimicry of oxidative drug metabolism

Promotor(s): prof.dr. R.P.H. Bischoff

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

Nieuwe elektrochemische technieken om oxidatief geneesmiddelmetabolisme na te bootsen

Aan de toepassing van synthetische elektrochemie bij de imitatie van oxidatieve geneesmiddelmetabolismen heeft Eslam Nouri Nigjeh nieuwe methoden toegevoegd. Zijn proefschrift begint met een overzicht van elektrochemische technieken en hun voordelen en beperkingen binnen de context van het oxidatieve metabolisme van geneesmiddelen. Vervolgens beschrijft Nouri de ontwikkeling van nieuwe elektrochemische technieken, gericht op bepaalde in vivo oxidatiereacties die niet uitgevoerd kunnen worden met directe elektrochemische oxidatie bij constante potentiaal. De nieuwe ‘gereedschappen’ die Nouri ontwikkelde, zijn: elektrochemisch gevormde reactieve zuurstofdeeltjes (reactive oxygen species, ROS), elektrochemische oxidatie door middel van een potentiaal, gepulst in een vierkantsgolfvorm en, tot slot, elektrolytische activering van waterstofperoxide op een platina elektrode.

Eslam Nouri Nigjeh (Iran, 1980) studeerde materiaalkunde aan de Sharif University of Technology in Iran. Zijn promotieonderzoek deed hij aan de Rijksuniversiteit Groningen, bij de afdeling Analytical Biochemistry van GUIDE. Het werd gefinancierd door STW. Inmiddels werkt hij als postdoc aan de State University of New York, in Buffalo.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:41
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 16 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...

 • 13 maart 2018

  Auke Hulst wordt gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen

  Schrijver en muzikant Auke Hulst wordt de nieuwe gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen. In drie lezingen en een openbaar interview met hoogleraar moderne letterkunde Mathijs Sanders zal hij zich komend najaar onder de noemer ‘zwemmen in brak...