Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Electrochemistry in the mimicry of oxidative drug metabolism

24 oktober 2011

Promotie: dhr. E. Nouri Nigjeh, 14.30 uur, Aula Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Electrochemistry in the mimicry of oxidative drug metabolism

Promotor(s): prof.dr. R.P.H. Bischoff

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

Nieuwe elektrochemische technieken om oxidatief geneesmiddelmetabolisme na te bootsen

Aan de toepassing van synthetische elektrochemie bij de imitatie van oxidatieve geneesmiddelmetabolismen heeft Eslam Nouri Nigjeh nieuwe methoden toegevoegd. Zijn proefschrift begint met een overzicht van elektrochemische technieken en hun voordelen en beperkingen binnen de context van het oxidatieve metabolisme van geneesmiddelen. Vervolgens beschrijft Nouri de ontwikkeling van nieuwe elektrochemische technieken, gericht op bepaalde in vivo oxidatiereacties die niet uitgevoerd kunnen worden met directe elektrochemische oxidatie bij constante potentiaal. De nieuwe ‘gereedschappen’ die Nouri ontwikkelde, zijn: elektrochemisch gevormde reactieve zuurstofdeeltjes (reactive oxygen species, ROS), elektrochemische oxidatie door middel van een potentiaal, gepulst in een vierkantsgolfvorm en, tot slot, elektrolytische activering van waterstofperoxide op een platina elektrode.

Eslam Nouri Nigjeh (Iran, 1980) studeerde materiaalkunde aan de Sharif University of Technology in Iran. Zijn promotieonderzoek deed hij aan de Rijksuniversiteit Groningen, bij de afdeling Analytical Biochemistry van GUIDE. Het werd gefinancierd door STW. Inmiddels werkt hij als postdoc aan de State University of New York, in Buffalo.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:41

Meer nieuws

 • 12 december 2018

  Vervuiling leidt tot risico's voor Arctische ganzen

  Vervuiling van lucht, water en bodem kan verstrekkende gevolgen hebben voor dieren in poolgebieden. Een internationaal team onder leiding van Isabella Scheiber, Maarten Loonen en Jan Komdeur van de Rijksuniversiteit Groningen, met collega's van de...

 • 05 december 2018

  Fotoreportage: De schatten van de UB

  Fotoreportage over bijzondere boeken op de afdeling Bijzondere collecties van de UB.

 • 30 november 2018

  NTU Singapore and UG sign Double Doctorate agreement

  The highly ranked Nanyang Technological University ( NTU ) in Singapore and the University of Groningen (UG) have signed a Collaborative Degree PhD Programme in Materials and Nanoscience/-engineering . This agreement allows for the co-supervision of...