Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Electrochemistry in the mimicry of oxidative drug metabolism

24 oktober 2011

Promotie: dhr. E. Nouri Nigjeh, 14.30 uur, Aula Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Electrochemistry in the mimicry of oxidative drug metabolism

Promotor(s): prof.dr. R.P.H. Bischoff

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

Nieuwe elektrochemische technieken om oxidatief geneesmiddelmetabolisme na te bootsen

Aan de toepassing van synthetische elektrochemie bij de imitatie van oxidatieve geneesmiddelmetabolismen heeft Eslam Nouri Nigjeh nieuwe methoden toegevoegd. Zijn proefschrift begint met een overzicht van elektrochemische technieken en hun voordelen en beperkingen binnen de context van het oxidatieve metabolisme van geneesmiddelen. Vervolgens beschrijft Nouri de ontwikkeling van nieuwe elektrochemische technieken, gericht op bepaalde in vivo oxidatiereacties die niet uitgevoerd kunnen worden met directe elektrochemische oxidatie bij constante potentiaal. De nieuwe ‘gereedschappen’ die Nouri ontwikkelde, zijn: elektrochemisch gevormde reactieve zuurstofdeeltjes (reactive oxygen species, ROS), elektrochemische oxidatie door middel van een potentiaal, gepulst in een vierkantsgolfvorm en, tot slot, elektrolytische activering van waterstofperoxide op een platina elektrode.

Eslam Nouri Nigjeh (Iran, 1980) studeerde materiaalkunde aan de Sharif University of Technology in Iran. Zijn promotieonderzoek deed hij aan de Rijksuniversiteit Groningen, bij de afdeling Analytical Biochemistry van GUIDE. Het werd gefinancierd door STW. Inmiddels werkt hij als postdoc aan de State University of New York, in Buffalo.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:41

Meer nieuws

 • 24 september 2018

  Keurig groen gedrag kan sociaal verrekte ongemakkelijk zijn

  Waarom is het zo moeilijk een heilig boontje te zijn? Jan Willem Bolderdijk over zijn onderzoek naar de schurende randjes van duurzaam gedrag.

 • 19 september 2018

  Studenten RUG helpen leerlingen met toekomst stadslogistiek

  Bij het project Web Expeditie hebben leerlingen van verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder leiding van studenten van de RUG gewerkt aan de toekomst van de stadslogistiek. De leerlingen zochten in een project van drie maanden...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...