Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Gronings iGEM team 2011 als enig Nederlands team door naar finale in Boston

26 oktober 2011

Het Groningse iGEM team heeft zich als enige Nederlandse team tijdens de Europese voorrondes geplaatst voor de finales van de jaarlijkse iGEM-competitie in Boston.

iGEM is de International Genetically Engineered Machine competitie, waarin multidisciplinaire teams van studenten met behulp van de nieuwste Synthetische Biologie technieken proberen om een biologische machine te bouwen. Tijdens de zomervakantie bedenken, ontwerpen en bouwen zij een bacterie met nuttige of interessante toepassing. De iGEM competitie bestaat sinds 2004.

Met een sterk toenemende interesse van studententeams om aan iGEM deel te nemen zijn er in 2011 een 3-tal voorrondes gehouden. Die vonden plaats in Europa (Amsterdam), Azie (Hongkong) en Amerika (Indianapolis). Succesvolle teams uit de voorronden strijden op 5-7 november om de wereldtitel op het Massachusetts Institute Technology (MIT). In het totaal deden zo’n 160 teams mee aan de voorrondes. Ongeveer zestig teams zijn geselecteerd om door te gaan.

Met een ‘tellende bacterie’ (Count Coli) voldeed het Groningse team ruim aan de eisen van de jury. Het ontvangt daarvoor een Gold Medal (zie: http://igem.org/Results?year=2011). Op basis van dit resultaat mag het Groningse team door naar MIT in Boston om haar werk te presenteren en te strijden om de wereldtitel.

Voor meer informatie zie:

- RUG iGEM team
- iGEM competitie

- Europese voorronde

of mail: igem@igemgroningen.com

Laatst gewijzigd:05 januari 2018 10:53

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Fotoreportage: de Ocean Grazer

  Fotoreportage over de Ocean Grazer van de RUG, een systeem om energie op zee te ‘oogsten’ en op te slaan.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...