Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Prof. Adel Maged in Groningen

14 september 2011

In de periode van 14 - 24 September 2011 heeft de vakgroep strafrecht en criminologie prof. Adel Maged te gast. Prof. Maged is een vice-president bij de Egyptische Hoge Raad (Strafkamer), de hoogste strafrechter in Egypte. Eerder berechtte hij als raadsheer strafzaken in appel, en diende hij het Ministerie van Justitie van de Verenigde Arabische Emiraten als juridisch adviseur inzake internationaal strafrecht en verdragen. Hij adviseert de Arabische Liga op het terrein van mensenhandel.

Hij gaf les in internationaal strafrecht op het Instituut voor Rechtenonderwijs in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten, en geeft nu les op de Al-Azhar Universiteit in Cairo. Prof. Maged haalde een Bachelor of Law aan de Alexandria Universiteit in Egypte, en een LL.M in Internationalization of Crime and Criminal Justice aan de Universiteit van Utrecht.

Zijn bezoek valt samen met het jaarlijkse verblijf in Groningen in September van Michael Bohlander, Visiting Chair in Substantive Criminal Law.

Wij hebben in deze periode o.a. gepland:

21 September, Heymanszaal, 17.00-19.00 uur (Iedereen welkom)
The Offence of Blasphemy – Anachronism or Necessity?
Symposium
Berend Keulen 
Blasphemy in Germany, England and the Netherlands. The abolition of a criminal offenceAdel Maged
Islamic concerns with offences against the religion and the freedom of speech: Defamation and blasphemyMichael Bohlander
R2P, international criminal law and religious freedom: The  persecution of Christians and other non-Muslim minorities at the example of Pakistan

Na de lezing is er gelegenheid tot het stellen van vragen en discussie.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:27

Meer nieuws