Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Notarieel recht in Groningen de beste van Nederland

30 september 2011

Volgens studenten is de opleiding Notarieel recht aan de Rijksuniversiteit Groningen de beste van Nederland. Samen met de Universiteit Leiden bezet Groningen de eerste plaats in de door weekblad Elsevier gepubliceerde ranglijst over 2011.

De ranglijst is opgesteld aan de hand van resultaten uit de Nationale Studenten Enquête die elk jaar wordt gehouden onder bachelor- en masterstudenten aan alle Nederlandse universiteiten. Uit het onderzoek blijkt dat de Groningse studenten in het bijzonder tevreden zijn over de ‘bekwaamheid en inzet’ van de notariële sectie. Deze werd als beste van alle notariële secties beoordeeld.

De resultaten van de masteropleidingen worden volgende week bekend gemaakt.

Laatst gewijzigd:02 januari 2024 14:54

Meer nieuws

 • 12 januari 2024

  Leon Verstappen gedecoreerd tijdens jubileumcongres

  Leon Verstappen (Meijel, 1965), hoogleraar Notarieel Recht aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen, is vrijdag 12 januari verrast met een Koninklijke Onderscheiding in de categorie Officier in de Orde van Oranje Nassau...

 • 11 december 2023

  Join the 'Language and AI' community

  As a part of the Jantina Tammes School, the 'Language and AI' theme is an interdisciplinary initiative that aims to encourage collaboration among academics, PhD candidates, students, and industry representatives who share a keen interest in the...

 • 05 december 2023

  Botsende mensenrechten: hoever mogen demonstranten gaan?

  Snelwegblokkades, anti-abortusdemonstranten en fakkelzwaaiers bij politici thuis. Het recht om te demonstreren is een groot goed, maar soms schuurt het met andere mensenrechten. Noor Swart onderzoekt voor haar proefschrift het Nederlandse...