Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Nico Kwakman: 'Politie maakte inschattingsfout bij aanhouding Zuidlaarder man'

10 september 2011

De politie Drenthe heeft een inschattingsfout gemaakt bij de aanhouding van een vermeende aanrander uit Zuidlaren. Dat stelt Universitair docent strafrecht mr. dr. N.J.M.Kwakman van de Rijksuniversiteit Groningen op RTV Drenthe op 23 augustus 2011. De politie had toestemming moeten hebben van de Officier van Justitie, omdat de verdachte niet op heterdaad is betrapt.

Update: In het RTV Drenthe-programma Cassata van 10 september 2011 legt Nico Kwakman uit wanneer een verdachte wel of niet wordt vrijgelaten uit voorlopige hechtenis, naar aanleiding van actuele zaken in Drenthe: 'Vormverzuim leidt bijna nooit tot niet-ontvankelijkheid van het Openbaar Ministerie'. Het item begint na 45 minuten en 40 seconden.

Laatst gewijzigd:22 oktober 2019 14:47

Meer nieuws