Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Internationalisation in Secondary Education in Europe

22 september 2011

Internationalisation in Secundary Education in Europe is het eerste boek waarin de internationalisering van het voortgezet onderwijs in Europa geïntegreerd wordt besproken. Meerdere Europese wetenschappers doen dit vanuit hun eigen nationale perspectief en hun eigen theoretische kaders. De drie hoofdauteurs werken bij het GION.

.
.

Het boek geeft een analyse van de belangrijkste kenmerken van het onderwijs en de leerprocessen op Europese scholen. Tegen deze achtergrond wordt vervolgens een kritische discussie gevoerd over het Europese onderwijsbeleid van de vorige eeuw. Het boek beschrijft hoe scholen werken met Europese en Internationale Oriëntatie en welke problemen en good-practices zij daarbij tegenkomen.

Belangrijke vraagstukken worden behandeld zoals het spanningsveld tussen nationale identiteit and het Europese saamhorigheidsgevoel. Ook de grote verschillen in interesse tussen leerlingen uit de midden- en hogere sociale klasse en de geringe belangstelling onder leerlingen uit de lagere sociale klasse komen aan de orde. Verder wordt ook een verband gelegd met burgerschap in Europees perspectief en de daarbij aansluitende vraag of er sprake is van gemeenschappelijke Europese waarden.

 

Laatst gewijzigd:05 oktober 2018 15:55

Meer nieuws

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...