Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Internationalisation in Secondary Education in Europe

22 september 2011

Internationalisation in Secundary Education in Europe is het eerste boek waarin de internationalisering van het voortgezet onderwijs in Europa geïntegreerd wordt besproken. Meerdere Europese wetenschappers doen dit vanuit hun eigen nationale perspectief en hun eigen theoretische kaders. De drie hoofdauteurs werken bij het GION.

.
.

Het boek geeft een analyse van de belangrijkste kenmerken van het onderwijs en de leerprocessen op Europese scholen. Tegen deze achtergrond wordt vervolgens een kritische discussie gevoerd over het Europese onderwijsbeleid van de vorige eeuw. Het boek beschrijft hoe scholen werken met Europese en Internationale Oriëntatie en welke problemen en good-practices zij daarbij tegenkomen.

Belangrijke vraagstukken worden behandeld zoals het spanningsveld tussen nationale identiteit and het Europese saamhorigheidsgevoel. Ook de grote verschillen in interesse tussen leerlingen uit de midden- en hogere sociale klasse en de geringe belangstelling onder leerlingen uit de lagere sociale klasse komen aan de orde. Verder wordt ook een verband gelegd met burgerschap in Europees perspectief en de daarbij aansluitende vraag of er sprake is van gemeenschappelijke Europese waarden.

 

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:27

Meer nieuws