Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Rinnooy Kan (SER) en Van der Feltz (Google) openen academisch jaar FEB

05 september 2011

Google-directeur Pim van der Feltz en SER-voorzitter Alexander Rinnooy Kan openen het academische jaar van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) op donderdag 8 september 2011. Naast de twee ‘leadership panels’ met debat worden er drie awards uitgereikt: voor docent van het jaar, 'freshman of the year' en de FEB-EBF scriptieprijs. Met een ‘Start of the Year Market’ voor het goede doel, wordt de opening afgesloten. Het evenement start om 15.30 uur in zaal 0015 van de Kapteynborg (gebouw J) op het Zernike Complex. De voertaal is Engels.

De opening is dit jaar extra feestelijk vanwege de prestigieuze AACSB-accreditatie die de faculteit deze zomer ontving. De FEB behoort hiermee tot de vijf procent beste business schools ter wereld (zie persbericht).

Openingsthema

‘Universities and the knowledge-based economy’ is het centrale thema van de opening die studenten, staf en gasten van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde jaarlijks vieren. De faculteit organiseert het evenement samen met de studenten van faculteitsvereniging EBF. Dagvoorzitter is Wilfred Dolfsma, hoogleraar strategie en innovatie. In zijn weblog loopt hij vooruit op het thema: ‘Demanding universities to mind short-term economic and business goals is not the solution;  the university’s added value lies in serving the country and the economy on the long term.’

Awards

Voor de verkiezing van de Docent van het Jaar worden elk academisch jaar de docenten met de hoogste scores op hun evaluaties door studenten genomineerd. Een jury bepaalt de uiteindelijke winnaar. De FEB-EBF Thesis Award gaat naar de beste masterscriptie van het afgelopen collegejaar. De Freshman of the Year Award voor de beste eerstejaarsstudent is ingesteld om studenten aan te moedigen het hoogst haalbare in hun studie te bereiken. Gedurende het eerste jaar worden de resultaten van een student in de 'freshmen rankings' vergeleken met medestudenten van dezelfde opleiding. Uit de beste studenten van alle negen bachelorprogramma's wordt de overall winnaar bekend gemaakt.

Leadership Panels

De centrale lezingen (‘leadership panels’) tijdens de opening van het facultair academisch jaar worden verzorgd door Alexander Rinnooy Kan en Pim van der Feltz. Zij houden lezingen over het thema universiteiten en de kenniseconomie. Van der Feltz is alumnus van de faculteit (algemene economie) en sinds 2008 directeur van Google Nederland. Rinnooy Kan is voorzitter van de Sociaal-Economische Raad en werd zowel in 2007, als in 2008 en 2009 uitgeroepen tot meest invloedrijke Nederlander.

Markt

Na het openingsprogramma is er een Start of the Year market, met producten, spelletjes, eten & drinken en een veiling. De opbrengsten worden verdeeld tussen twee goede doelen: kinderen met kanker (zie kika.nl) en het Eric Bleumink Fonds, dat beurzen verstrekt aan studenten en onderzoekers uit ontwikkelingslanden.

Noot voor de pers

- contact: Nienke Bastiaans, communicatie.feb@rug.nl of tel. 050 363 3741
- programma en nadere informatie Opening Academisch Jaar FEB-EBF: www.rug.nl/feb/academicyear

Laatst gewijzigd:05 januari 2018 11:22

Meer nieuws