Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Congres 'Vijf jaar energierecht in Groningen'

25 augustus 2011

Het Groningen Centre of Energy Law (GCEL) organiseert op 28 september 2011 een congres ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan. De titel is 'Five Years of Energy Law in Groningen – Academics meet Practice'. Zowel onderzoekers van het GCEL als externe medewerkers van het centrum uit de praktijk zullen hun werk presenteren. Tevens komen de nieuwste ontwikkelingen in de energiesector en de rol van het recht aan de orde.

Het GCEL werd in 2006 opgericht na de benoeming van dr. Martha Roggenkamp tot hoogleraar energierecht in 2005. Het centrum coördineert binnen de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de RUG het rechtswetenschappelijke onderzoek dat betrekking heeft op (onderdelen) van de energiesector.

Dit onderzoek strekt zich uit tot de gehele energieketen (van “put” tot “pit”) en omvat onder meer de wet- en regelgeving die samenhangt met de productie, het transport en de levering van energie, de bevordering van duurzame energiebronnen, het veiligstellen van de voorzieningszekerheid en de bescherming van zowel het klimaat als de consument.

GCEL is een uniek onderzoekscentrum met een interdisciplinaire aanpak. Dit uit zich in een actieve deelname in het Groningen Energy and Sustainability Programme (GESP) van de RUG.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:31

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 02 oktober 2018

  Young Academy Groningen verwelkomt acht nieuwe leden

  De Young Academy Groningen (YAG) heeft acht nieuwe leden benoemd uit verschillende vakgebieden van deRijksuniversiteit Groningen.Dr. Laura Bringmann, dr. Jan Willem Bolderdijk, dr. Nanna Hilton, dr. Tina Kretschmer, dr.Jocelien Olivier, dr. Saskia Peels,...