Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Congres 'Vijf jaar energierecht in Groningen'

25 augustus 2011

Het Groningen Centre of Energy Law (GCEL) organiseert op 28 september 2011 een congres ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan. De titel is 'Five Years of Energy Law in Groningen – Academics meet Practice'. Zowel onderzoekers van het GCEL als externe medewerkers van het centrum uit de praktijk zullen hun werk presenteren. Tevens komen de nieuwste ontwikkelingen in de energiesector en de rol van het recht aan de orde.

Het GCEL werd in 2006 opgericht na de benoeming van dr. Martha Roggenkamp tot hoogleraar energierecht in 2005. Het centrum coördineert binnen de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de RUG het rechtswetenschappelijke onderzoek dat betrekking heeft op (onderdelen) van de energiesector.

Dit onderzoek strekt zich uit tot de gehele energieketen (van “put” tot “pit”) en omvat onder meer de wet- en regelgeving die samenhangt met de productie, het transport en de levering van energie, de bevordering van duurzame energiebronnen, het veiligstellen van de voorzieningszekerheid en de bescherming van zowel het klimaat als de consument.

GCEL is een uniek onderzoekscentrum met een interdisciplinaire aanpak. Dit uit zich in een actieve deelname in het Groningen Energy and Sustainability Programme (GESP) van de RUG.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:31
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....