Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Science LinX @ Noorderzon

23 augustus 2011

Science LinX, het science center van de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen van de RUG, staat op theaterfestival Noorderzon. In het science paviljoen Qu3, een kubus van duizend kubieke meter, hebben kunst en wetenschap een spannende ontmoeting. Qu3 is een samenwerking van de Rijksuniversiteit Groningen,  de Hanzehogeschool Groningen, Groningse scholen en ROC’s en toont Groningen als echte City of Talent. Qu3 staat nu voor het tweede jaar op Noorderzon, vorig jaar was het al een van de drukst bezochte bijdragen.

Grenzeloos!

In Qu3 maken bezoekers een ontdekkingsreis van hoog naar laag, van macro naar micro, en nóg kleiner. Op de begane grond in de kubus ga je zelfs op zoek naar uitersten in de natuurkunde in de Science LinX-expositie ‘Grenzeloos!’. Verken de extremen ‘koud, ‘snel’, ‘klein’ en ‘zwaar’ en ontdek de elementaire deeltjes van ons bestaan... en van alles! Tijdens de reis door de extremen in deze expositie is er ruimte voor bijzondere natuurkundige fenomenen, experimenten en ontmoetingen met Groningse wetenschappers.

Molecular City

Science LinX ontwikkelde ook de smartphone applicatie ‘Molecular City’, waarmee je in en om Qu3 moleculen tot leven kunt brengen. Op verschillende plekken in het Noorderplantsoen zijn Augmented Reality markers van Molecular City te spotten. Scan een marker met de camera functie in de telefoon en ontdek zo de onzichtbare maar alledaagse moleculaire wereld. Van een urinemolecuul op het toilet, tot een aspirinemolecuul bij de Eerste Hulp. En ze praten ook nog tegen je! Of probeert iemand je soms te verleiden?

Wanneer

18 tot met 28 augustus 2011

Meer informatie

www.qu3.nl
www.molecularcity.nl
www.sciencelinx.nl

Noot voor de pers

Contact: Bart van de Laar

Laatst gewijzigd:09 juli 2020 14:06

Meer nieuws

 • 16 maart 2023

  Jacquelien Scherpen wint Prins Friso Ingenieursprijs 2023

  Jacquelien Scherpen, Director of Engineering aan de Faculty of Science and Engineering (RUG), is door de vakjury uitgeroepen tot Ingenieur van het Jaar 2023. Zij ontving de Prins Friso Ingenieursprijs 2023 gisteren, 15 maart, in bijzijn van prinses...

 • 16 maart 2023

  Ben Feringa awarded Honorary Doctorate from Bratislava University

  On March 15, 2023, the Slovak University of Technology in Bratislava awarded the title of "Doctor honoris causa" to Nobel laureate Ben Feringa from the Stratingh Institute for Chemistry (University of Groningen).

 • 10 maart 2023

  ENW-M-subsidie voor Andreas Milias-Argeitis

  Prof. Andreas Milias-Argeitis van het Groningen Biomolecular Sciences and Biotechnology Institute (GBB, Rijksuniversiteit Groningen) heeft een Open Competitie ENW-M-subsidie ontvangen van de NWO ter waarde van EUR 350.000. De subsidie is voor zijn...