Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Science LinX @ Noorderzon

23 augustus 2011

Science LinX, het science center van de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen van de RUG, staat op theaterfestival Noorderzon. In het science paviljoen Qu3, een kubus van duizend kubieke meter, hebben kunst en wetenschap een spannende ontmoeting. Qu3 is een samenwerking van de Rijksuniversiteit Groningen,  de Hanzehogeschool Groningen, Groningse scholen en ROC’s en toont Groningen als echte City of Talent. Qu3 staat nu voor het tweede jaar op Noorderzon, vorig jaar was het al een van de drukst bezochte bijdragen.

Grenzeloos!

In Qu3 maken bezoekers een ontdekkingsreis van hoog naar laag, van macro naar micro, en nóg kleiner. Op de begane grond in de kubus ga je zelfs op zoek naar uitersten in de natuurkunde in de Science LinX-expositie ‘Grenzeloos!’. Verken de extremen ‘koud, ‘snel’, ‘klein’ en ‘zwaar’ en ontdek de elementaire deeltjes van ons bestaan... en van alles! Tijdens de reis door de extremen in deze expositie is er ruimte voor bijzondere natuurkundige fenomenen, experimenten en ontmoetingen met Groningse wetenschappers.

Molecular City

Science LinX ontwikkelde ook de smartphone applicatie ‘Molecular City’, waarmee je in en om Qu3 moleculen tot leven kunt brengen. Op verschillende plekken in het Noorderplantsoen zijn Augmented Reality markers van Molecular City te spotten. Scan een marker met de camera functie in de telefoon en ontdek zo de onzichtbare maar alledaagse moleculaire wereld. Van een urinemolecuul op het toilet, tot een aspirinemolecuul bij de Eerste Hulp. En ze praten ook nog tegen je! Of probeert iemand je soms te verleiden?

Wanneer

18 tot met 28 augustus 2011

Meer informatie

www.qu3.nl
www.molecularcity.nl
www.sciencelinx.nl 

Noot voor de pers

Contact: Bart van de Laar

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:31

Meer nieuws

 • 20 februari 2018

  Zelforganisatie onderwaterplanten houdt rivieren gezond

  Onderwaterplanten spelen een essentiële rol om rivieren en waterlopen gezond te houden. Biologe Loreta Cornacchia van het Koninklijk Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) ondervond dat de waterplant sterrenkroos een regelmatig verspreid 'klonterig'...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....

 • 14 februari 2018

  Jochen Mierau: ‘De gezondheidsverschillen in Noord-Nederland zijn bizar’

  Als kleine jongen ervoer hij het enorme contrast tussen Oost- en West-Berlijn. Nu maakt hij zich sterk voor het verminderen van schrijnende gezondheidsverschillen in onze regio. Een gesprek met Jochen Mierau, de onvermoeibare initiatiefnemer van de...