Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Science LinX @ Noorderzon

23 augustus 2011

Science LinX, het science center van de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen van de RUG, staat op theaterfestival Noorderzon. In het science paviljoen Qu3, een kubus van duizend kubieke meter, hebben kunst en wetenschap een spannende ontmoeting. Qu3 is een samenwerking van de Rijksuniversiteit Groningen,  de Hanzehogeschool Groningen, Groningse scholen en ROC’s en toont Groningen als echte City of Talent. Qu3 staat nu voor het tweede jaar op Noorderzon, vorig jaar was het al een van de drukst bezochte bijdragen.

Grenzeloos!

In Qu3 maken bezoekers een ontdekkingsreis van hoog naar laag, van macro naar micro, en nóg kleiner. Op de begane grond in de kubus ga je zelfs op zoek naar uitersten in de natuurkunde in de Science LinX-expositie ‘Grenzeloos!’. Verken de extremen ‘koud, ‘snel’, ‘klein’ en ‘zwaar’ en ontdek de elementaire deeltjes van ons bestaan... en van alles! Tijdens de reis door de extremen in deze expositie is er ruimte voor bijzondere natuurkundige fenomenen, experimenten en ontmoetingen met Groningse wetenschappers.

Molecular City

Science LinX ontwikkelde ook de smartphone applicatie ‘Molecular City’, waarmee je in en om Qu3 moleculen tot leven kunt brengen. Op verschillende plekken in het Noorderplantsoen zijn Augmented Reality markers van Molecular City te spotten. Scan een marker met de camera functie in de telefoon en ontdek zo de onzichtbare maar alledaagse moleculaire wereld. Van een urinemolecuul op het toilet, tot een aspirinemolecuul bij de Eerste Hulp. En ze praten ook nog tegen je! Of probeert iemand je soms te verleiden?

Wanneer

18 tot met 28 augustus 2011

Meer informatie

www.qu3.nl
www.molecularcity.nl
www.sciencelinx.nl 

Noot voor de pers

Contact: Bart van de Laar

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:31

Meer nieuws

 • 16 november 2018

  Prof. dr. Dirk Slotboom wint FSE Teaching Award 2017

  Op de Education Day van de Faculty of Science and Engineering is de winnaar van de Faculty Teaching Award 2017 onthuld: prof. dr. Dirk Slotboom is verkozen tot FSE-docent van het jaar 2017.

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 14 november 2018

  De lift tussen leven en dood

  De celmembraan is de grens van het leven. Dit dunne vettige omhulsel houdt de inhoud van de cel bij elkaar. De transporteiwitten in die membraan zijn van levensbelang. Ze zorgen voor contact en uitwisseling met de buitenwereld. RUG-hoogleraar biochemie...