Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Gerard Strijards: 'Veroordeling Mladic voor genocide niet makkelijk'

04 juli 2011

Ratko Mladic is aangeklaagd voor volkeren­moord op de Bosnische moslims in Srebrenica. Het Joegoslavië­tribunaal heeft echter nog niemand in een definitief vonnis voor genocide veroordeeld. De aanklagers zullen er dus een hele kluif aan hebben om het bewijs rond te krijgen. Hoogleraar internationaal strafrecht prof. dr. G.A.M. Strijards zegt in een reactie in het Reformatorisch Dagblad van 2 juli 2011 dat hij verwacht dat Mladic in zijn verdediging de „militaire preventie” zal aanvoeren. 'Anders dan de Joden in de jaren dertig waren de Bosnische moslims geen weerloze burgers. Ze waren bewapend, schoten terug en waren een militaire bedreiging.'

Laatst gewijzigd:21 januari 2021 09:17

Meer nieuws