Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Charge extraction from colloidal inorganic nanocrystals

08 juli 2011

Promotie: mw. K. Szendrei, 14.45 uur, Doopsgezinde kerk, Oude Boteringestraat 33, Groningen

Proefschrift: Charge extraction from colloidal inorganic nanocrystals

Promotor(s): prof.dr. M.A. Loi

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

 

 

Efficiënte PbS-zonnecel heeft rendement van bijna vier procent

 

Het proefschrift van Krisztina Szendrei beschrijft een aantal manieren om ladingsextractie uit loodsulfide (PbS) nanokristallen mogelijk te maken. Bovendien worden toepassingen van deze nanokristallen in hybride fotodetectors en zonnecellen besproken.

 

 

In het proefschrift wordt de fabricage beschreven van efficiënte PbS-zonnecellen die een rendement van bijna vier procent hebben. De fabricagemethode is gebaseerd op een laag-voor- laag depositie en een liganduitwisseling met benzeendithiol.

 

 

Krisztina Szendrei (Hongarije, 1980) studeerde aan de universiteit van Szeged. Het onderzoek werd uitgevoerd bij het Zernike Institute for Advanced Materials van de RUG en gefinancierd door de EU.

 

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:41
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 16 januari 2019

  Twee jonge onderzoekers naar topinstituten met Rubiconbeurs

  Dr. Michael Lerch en Sanne van Dijk, twee veelbelovende RUG-wetenschappers, gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten.

 • 14 januari 2019

  RUG-student Boomstra opnieuw wereldkampioen dammen

  Roel Boomstra heeft voor de tweede keer de wereldtitel dammen gewonnen. Hij nam het op tegen viervoudig wereldkampioen Alexander Schwarzman. In 2016 veroverde Roel Boomstra de wereldtitel ook al. Boomstra is masterstudent Physics aan de Rijksuniversiteit...

 • 09 januari 2019

  Smoking gun

  Amina Helmi vond het bewijs voor de theorie dat delen van de Melkweg niet alleen zijn gegroeid door de geboorte van eigen sterren, maar ook door samensmeltingen met andere sterrenstelsels. Voor deze ontdekking was het wachten op de data van ruimtemissie...