Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Hans Jonker wint de HFSP Career Development Award 2011

14 juni 2011

Hans Jonker wint de HFSP Career Development Award 2011

10-06-2011

Assistant Professor Hans Jonker, Moleculair Bioloog in het UMCG, heeft de 2011 Human Frontier Science Program (HFSP) Career Development Award gewonnen. Deze prijs ondersteunt excellente jonge wetenschappers bij het opstarten van een onafhankelijke onderzoeksgroep.

Hans Jonker is per 1 mei 2010 werkzaam bij de afdeling Kindergeneeskunde in het Centrum voor Lever, Darm en Stofwisselingsziekten, waar hij onderzoek verricht naar de moleculaire interacties tussen life-style en stofwisselingsziekten. Zijn onderzoek richt zich specifiek op de regulatie van genen die betrokken zijn bij de energie huishouding en hoe manipulatie hiervan gebruikt kan worden voor de verbetering metabole afwijkingen zoals overgewicht, diabetes en hart- en vaatziekten.

De HFSP is een internationale organisatie die vernieuwend, multidisciplinair onderzoek stimuleert met betrekking tot complexe biologische vragen, waarbij internationale samenwerkingsverbandingen sterk worden aangemoedigd. Aan de HFSP CDA is een geldbedrag verbonden van $300.000 bestemd voor wetenschappelijk onderzoek. (Bron: UMCG Intranet)

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:26

Meer nieuws