Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Koninklijke onderscheiding voor Alfons Dölle

01 juni 2011

Prof. mr. dr. A.H.M. Dölle heeft op dinsdag 31 mei 2011 een Koninklijke onderscheiding ontvangen bij zijn vertrek als lid van de Eerste Kamer. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Tijdens de laatste vergadering van de Eerste Kamer in haar oude samenstelling ontving hij de versierselen uit handen van de Voorzitter van de Eerste Kamer, René van der Linden.

Dölle zat voor het CDA in de senaat, hij verlaat de senaat na twaalf jaar en diende drie volledige perioden. In totaal werd aan dertien scheidende senaatsleden de Koninklijke onderscheiding toegekend.

Bij de uitreiking van de versierselen was minister-president Rutte aanwezig. De plechtigheid vormde het hoogtepunt van de slotzitting van de Eerste Kamer in haar oude samenstelling. Na afloop werd voor de 39 vertrekkende senatoren een afscheidsreceptie gegeven in de Ridderzaal. Hierbij waren vertegenwoordigers van de regering, de Tweede Kamer, de Raad van State en vele andere genodigden aanwezig.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:26

Meer nieuws