Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Frans Zwarts benoemd tot hoogleraar-bestuurder University Campus Fryslân

03 juni 2011

Prof.dr. Frans Zwarts is per 1 juni 2011 voor vier jaar benoemd als hoogleraar-bestuurder bij de University Campus Fryslân (UCF). Frans Zwarts gaat drie dagen in de week leiding geven aan de realisatie van de University Campus Fryslân.

Zwarts is momenteel werkzaam als hoogleraar bij de Rijksuniversiteit Groningen. Van 2002 tot 2011 was hij rector magnificus van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij neemt bij de UCF het roer over van de kwartiermaker prof.dr. T. Sminia, voormalig rector magnificus van de Vrije Universiteit Amsterdam.

University Campus Fryslân

De University Campus Fryslân heeft als doel, om met gerichte investeringen in academische activiteiten, de kennisinfrastructuur en kennisketen rond verschillende Fryske hotspots te versterken. Zij doet dat in samenwerking met de aanwezige kennispartners en zij wil optimale voorwaarden scheppen voor een innovatieve en duurzame regionale ontwikkeling in Fryslân en de noordelijke regio. Bij de hotspots gaat het vooral om watertechnologie, meertaligheid, duurzaamheid en energie, toerisme, leefbaarheid en green life sciences.

De University Campus Fryslân is een koppeling van aanwezige kennis en kunde binnen bestaande instituten en is gericht op het genereren van wisselende allianties en het ontsluiten van nieuwe kennis. Dit moet leiden tot meer en beter hoger onderwijs, onderzoek én kennistoepassing in Fryslân.

In januari 2011 hebben de provincie Fryslân en de gemeente Leeuwarden resp. € 16,4 en 2 mln beschikbaar gesteld voor de periode 2011 - 2014 voor de start van de realisatie van de University Campus Fryslân.

Bron: persbericht Provincie Fryslân

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:31

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...