Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG behoort tot favoriete werkgevers jonge hoogopgeleiden

09 juni 2011

De Rijksuniversiteit Groningen behoort tot de favoriete werkgevers van jonge hoogopgeleiden in Nederland. Dat blijkt uit het Intermediair Imago Onderzoek 2011. De RUG staat dit jaar voor het eerst in de ranglijst van vijftig meest gewilde werkgevers. De fraaie 46ste plek krijgt extra glans doordat de Rijksuniversiteit Groningen naast de Universiteit Utrecht als enige onderwijsinstelling doordrong tot de favoriete werkgevers van jonge hoogopgeleiden.

‘Uit intern onderzoek blijkt al enige tijd dat de tevredenheid van onze eigen medewerkers stijgt. Het is prachtig dat die resultaten nu ook voor de buitenwereld zichtbaar worden, in elk geval in Nederland. Ons volgende doel is om ook wereldwijd te worden gezien als uitstekende werkgever’, reageert Sibrand Poppema, voorzitter van het College van Bestuur.

Intermediair Imago Onderzoek 2011

Intermediair onderzocht het imago van werkgevers en bepaalde de favoriete werkgevers van HBO- en WO-studenten en hoogopgeleiden met maximaal tien jaar werkervaring. De ranglijst wordt voor het derde opeenvolgende jaar aangevoerd door Rabobank. De top-50 en een toelichting op de onderzoeksresultaten zijn te lezen op de website van het Intermediair Imago Onderzoek 2011.

Trend

Het goede imago van de RUG onder jonge hoogopgeleiden past in het beeld dat recent in andere onderzoeken naar voren kwam. Eind 2010 bleek al dat de Rijksuniversiteit Groningen volgens de bladen Incompany en Intermediair tot de beste werkgevers van Nederland behoorde.  

In een medewerkerstevredenheidsonderzoek van Incompany behaalde de universiteit toen de eerste plek in de categorie universiteiten, en de 23ste plek in de algehele ranglijst. In het Intermediair Beste Werkgevers Onderzoek 2010 bekleedde de RUG destijds de 38ste plaats en stond zij op de 15de plek op de aparte lijst van non-profitorganisaties.

Voor meer informatie

Mw. drs. Delinah Halvorson-Molen, beleidsmedewerker Personeel en Organisatie

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:31
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...