Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG behoort tot favoriete werkgevers jonge hoogopgeleiden

09 juni 2011

De Rijksuniversiteit Groningen behoort tot de favoriete werkgevers van jonge hoogopgeleiden in Nederland. Dat blijkt uit het Intermediair Imago Onderzoek 2011. De RUG staat dit jaar voor het eerst in de ranglijst van vijftig meest gewilde werkgevers. De fraaie 46ste plek krijgt extra glans doordat de Rijksuniversiteit Groningen naast de Universiteit Utrecht als enige onderwijsinstelling doordrong tot de favoriete werkgevers van jonge hoogopgeleiden.

‘Uit intern onderzoek blijkt al enige tijd dat de tevredenheid van onze eigen medewerkers stijgt. Het is prachtig dat die resultaten nu ook voor de buitenwereld zichtbaar worden, in elk geval in Nederland. Ons volgende doel is om ook wereldwijd te worden gezien als uitstekende werkgever’, reageert Sibrand Poppema, voorzitter van het College van Bestuur.

Intermediair Imago Onderzoek 2011

Intermediair onderzocht het imago van werkgevers en bepaalde de favoriete werkgevers van HBO- en WO-studenten en hoogopgeleiden met maximaal tien jaar werkervaring. De ranglijst wordt voor het derde opeenvolgende jaar aangevoerd door Rabobank. De top-50 en een toelichting op de onderzoeksresultaten zijn te lezen op de website van het Intermediair Imago Onderzoek 2011.

Trend

Het goede imago van de RUG onder jonge hoogopgeleiden past in het beeld dat recent in andere onderzoeken naar voren kwam. Eind 2010 bleek al dat de Rijksuniversiteit Groningen volgens de bladen Incompany en Intermediair tot de beste werkgevers van Nederland behoorde.  

In een medewerkerstevredenheidsonderzoek van Incompany behaalde de universiteit toen de eerste plek in de categorie universiteiten, en de 23ste plek in de algehele ranglijst. In het Intermediair Beste Werkgevers Onderzoek 2010 bekleedde de RUG destijds de 38ste plaats en stond zij op de 15de plek op de aparte lijst van non-profitorganisaties.

Voor meer informatie

Mw. drs. Delinah Halvorson-Molen, beleidsmedewerker Personeel en Organisatie

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:31
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...