Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG organiseert herexamentraining VWO

15 juni 2011

Op 18 en 19 juni biedt het Universitair Onderwijscentrum van de RUG een herexamentraining aan voor leerlingen uit 6 vwo met wiskunde A, wiskunde B, wiskunde C, natuurkunde, scheikunde, biologie, economie of management en organisatie. Leerlingen die in 2007, 2008, 2009 en 2010 deelnamen aan de herexamentraining scoorden gemiddeld 1 tot 2 punten hoger voor het herexamen dan voor het examen. De herexamentraining volgt op een succesvolle examentraining in april en mei, waaraan ruim 550 leerlingen uit het hele land hebben deelgenomen.

Deze week krijgen vwo-leerlingen de uitslag van hun examen binnen. Sommigen zijn gezakt, terwijl anderen graag een hoger gemiddelde willen halen, zodat ze een hogere kans hebben om in te loten bij een lotingsstudie zoals Geneeskunde. Voor deze leerlingen organiseert de RUG komend weekend de herexamentraining.

Individuele begeleiding

De herexamentraining wordt gehouden op zaterdag 18 en zondag 19 juni en kenmerkt zich door een sterke individuele begeleiding. In elke groep (van gemiddeld 12 leerlingen) is er per 6 leerlingen 1 docent aanwezig. Sinds 2007 organiseert de RUG deze tweedaagse herexamentraining. Deelnemende leerlingen waren ieder jaar erg enthousiast over de training en scoorden gemiddeld 1 tot 2 punten hoger voor het herexamen dan voor het examen.

Kosten en inschrijving

De kosten per leerling voor de herexamentraining bedragen €225 en zijn inclusief een duidelijke door de RUG ontwikkelde syllabus alsmede koffie, thee en frisdrank. Alle trainingen beginnen om 10.00 uur en eindigen uiterlijk om 21.30 uur. De bijeenkomsten vinden plaats in zalen van de RUG in het centrum van Groningen. Leerlingen kunnen zich tot uiterlijk vrijdag 18 juni 18.00 uur inschrijven voor de herexamentraining.
 
Meer informatie, ook over inschrijving, staat op de website: Examentraining.

Meer informatie

•  Martijn Wieling

Frits van Kouwenhove
• Universitair Onderwijscentrum Groningen

Laatst gewijzigd:08 januari 2018 14:45
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....