Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Ab Klink en Naema Tahir spreken op symposium ‘Religie, burgerschap en integratie’

21 juni 2011

Ab Klink en Naema Tahir zijn enkele van de sprekers tijdens het symposium ‘Religie, burgerschap en integratie’ van het Instituut voor Integratie en Sociale Weerbaarheid (ISW). Als dagvoorzitter treedt op prof.drs. Jacques Wallage Openbaar Bestuur. Het symposium vindt plaats op woensdag 22 juni 2011, van 12.00-17.00 uur in Het kasteel, Melkweg 1, Groningen.

Oud-minister en hoogleraar ‘Zorg, arbeid en politieke sturing’ Ab Klink, schrijver en columniste Naema Tahir, bijzonder hoogleraar recht en religie Fokko Oldenhuis, en schrijver, presentator en onderzoeker Thierry Baudet geven in Groningen tijdens het symposium op 22 juni hun mening over vraagstukken als ‘hoe bedreigend is de Islam?’ en ‘wat is de invloed van religie in het publieke domein?’.

Religie een splijtzwam?

In een samenleving die steeds pluriformer wordt, zien we religieuze verschillen vaak als een probleem. Mensen voelen zich bedreigd door de Islam, een religie waar ze weinig van weten en die zich steeds duidelijker manifesteert in de samenleving. Maar hoe bedreigend is de Islam eigenlijk? In hoeverre wijkt ze in haar fundamentele uitgangspunten af van andere godsdiensten? Is religie een splijtzwam of kunnen we religie juist aanwenden om integratie te bevorderen? Of is burgerschap iets van de staat en moeten religies daarbuiten blijven?

Aanmelden

Naast de vier inspirerende sprekers is er ruimte voor discussie met het publiek Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan dit middagsymposium. Zij kunnen zich aanmelden via de website www.instituutisw.nl.
Datum: Woensdag 22 juni 2011
Tijd: 12.00 – 17.00
Locatie: Het Kasteel, Melkweg 1, Groningen
Kosten: € 25,00 (inclusief lunch)

Instituut ISW

Het instituut ISW (Instituut voor Integratie en Sociale Weerbaarheid) is een multidisciplinair en interuniversitair onderzoeksinstituut dat ernaar streeft om d.m.v. wetenschappelijk onderzoek inzicht te verschaffen in de manier waarop een sociaal weerbare samenleving gecreëerd kan worden, waarin de perspectieven en identiteiten van verschillende culturele groepen geïntegreerd zijn en deze groepen positieve relaties met elkaar onderhouden. Het doet dat in nauwe samenwerking met de praktijk.

Noot voor de redactie

Meer informatie: dr. Aafje Dotinga, programmamanager ISW, tel. 050-363 7122, a.dotinga@rug.nl
Websites ISW: www.instituutisw.nl

Laatst gewijzigd:04 januari 2018 16:21

Meer nieuws

 • 16 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...

 • 13 maart 2018

  Auke Hulst wordt gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen

  Schrijver en muzikant Auke Hulst wordt de nieuwe gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen. In drie lezingen en een openbaar interview met hoogleraar moderne letterkunde Mathijs Sanders zal hij zich komend najaar onder de noemer ‘zwemmen in brak...