Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Onderzoek verbetering betrouwbaarheid openbare registers en basisregistratie kadaster

19 mei 2011

In opdracht van het Kadaster voert het NIG een studie uit naar mogelijkheden tot verbetering van de openbare registers en de basisregistratie kadaster. Deze studie richt zich vooral op het verbeteren van de inschrijving van verkrijgingen krachtens erfopvolging en verjaring.

Een deel van het onderzoek bestaat uit een empirische component waarin wordt geïnventariseerd in hoeverre zich bij overheidsinstanties problemen voordoen als gevolg van niet ingeschreven erfopvolging en verjaring. Daarnaast wordt de notariële praktijk rondom de inschrijving van erfopvolging en verjaring in kaart gebracht. De resultaten van het onderzoek worden in juli verwacht.

Bij het onderzoek zijn betrokken: prof. mr. W.D. Kolkman, mr. R.J.L.Timmer, prof. mr. L.C.A. Verstappen en mr. F.J. Vonck.

Laatst gewijzigd:12 juli 2018 09:20

Meer nieuws