Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Vicevoorzitter CvB Prof.dr. Koos Duppen overleden

28 mei 2011
prof.dr. Koos Duppen
prof.dr. Koos Duppen

Met groot leedwezen deelt de Rijksuniversiteit Groningen mee dat de vicevoorzitter van het College van Bestuur Prof.dr. K. Duppen op 27 mei 2011 in zijn woonplaats Kropswolde op 58-jarige leeftijd is overleden. Koos Duppen zag zich nog maar kort geleden gedwongen zijn werkzaamheden neer te leggen in verband met zijn gezondheidssituatie. Woensdag 18 mei jl. is hij door Hare Majesteit benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau, vanwege zijn vele verdiensten voor universiteit en samenleving.

Koos Duppen hield van onze universiteit en was sterk verbonden met onderwijs en onderzoek, met de medewerkers en met de studenten. Hij heeft zich hier met hart en ziel voor ingezet. Hij zal gemist worden. Wij gedenken hem met groot respect.

Graag verwijzen wij u ook naar het In Memoriam.

Condoleances

Vanaf maandag 30 mei kan in de hal van het Academiegebouw en in de hal van het Bestuursgebouw, Oude Boteringestaat 44, het condoleanceregister worden getekend. Vrijdag 3 juni a.s. is er in de Aula van het Academiegebouw een herdenkingsbijeenkomst, waarna de crematie in besloten kring zal plaatsvinden.

  

Sibrand Poppema, voorzitter College van Bestuur
Elmer Sterken, Rector Magnificus

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:31
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 16 augustus 2018

  Rijksuniversiteit Groningen op plaats 66 in belangrijke Shanghai-ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen is zeven plaatsen gedaald in de 2018 Academic Ranking of World Universities (ARWU, ook wel ‘Shanghai-ranking’). De RUG staat nu op 66 en is daarmee de op een na hoogste geklasseerde Nederlandse universiteit, na de Universiteit...

 • 16 augustus 2018

  Colleges volgen onder de (Noorder)zon

  Op donderdag 23 augustus barst het 10-daagse Noorderzon Performing Arts Festival weer los in het mooie Noorderplantsoen. Jong en oud komen dankzij de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) een stuk slimmer thuis van het goed bezochte en internationale Noorderzon...

 • 14 augustus 2018

  Business Research and Consulting | Nieuwe deadline zondag 19 augustus!

  Call to Dutch students: Geïnteresseerd in consultancy? Meld je dan aan voor het keuzevak Business Research and Consulting uiterlijk zondag 19 augustus voor 23.59 uur!