Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Vicevoorzitter CvB Prof.dr. Koos Duppen overleden

28 mei 2011
prof.dr. Koos Duppen
prof.dr. Koos Duppen

Met groot leedwezen deelt de Rijksuniversiteit Groningen mee dat de vicevoorzitter van het College van Bestuur Prof.dr. K. Duppen op 27 mei 2011 in zijn woonplaats Kropswolde op 58-jarige leeftijd is overleden. Koos Duppen zag zich nog maar kort geleden gedwongen zijn werkzaamheden neer te leggen in verband met zijn gezondheidssituatie. Woensdag 18 mei jl. is hij door Hare Majesteit benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau, vanwege zijn vele verdiensten voor universiteit en samenleving.

Koos Duppen hield van onze universiteit en was sterk verbonden met onderwijs en onderzoek, met de medewerkers en met de studenten. Hij heeft zich hier met hart en ziel voor ingezet. Hij zal gemist worden. Wij gedenken hem met groot respect.

Graag verwijzen wij u ook naar het In Memoriam.

Condoleances

Vanaf maandag 30 mei kan in de hal van het Academiegebouw en in de hal van het Bestuursgebouw, Oude Boteringestaat 44, het condoleanceregister worden getekend. Vrijdag 3 juni a.s. is er in de Aula van het Academiegebouw een herdenkingsbijeenkomst, waarna de crematie in besloten kring zal plaatsvinden.

  

Sibrand Poppema, voorzitter College van Bestuur
Elmer Sterken, Rector Magnificus

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:31
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 23 februari 2018

  Edwin Woerdman benoemd in Carbonkiller's Raad van Advies

  Prof. dr. Edwin Woerdman, co-directeur van het Groningen Centre of Energy Law (GCEL), is per 1 februari 2018 benoemd tot lid van de Raad van Advies van Carbonkiller.

 • 23 februari 2018

  Miljoenenpremies naar vier Groningse toponderzoekers

  Vier Groningse RUG-wetenschappers krijgen ieder anderhalf miljoen euro om de komende vijf jaar onderzoek te doen en een onderzoeksgroep op te bouwen. Zij ontvangen een Vici-beurs uit de Vernieuwingsimpuls van NWO. Vici is een van de grootste persoonsgebonden...

 • 23 februari 2018

  Schaatsprestaties voorspellen met geautomatiseerde analyses

  Sport, wetenschap en het bedrijfsleven zetten de eerste stap richting digitalisering van de schaatssport. De kracht van deze samenwerking is dat iedere partij zich kan focussen op zijn eigen expertise. Mede dankzij de Data Services Hub van KPN kunnen...