Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

TV-programma AdamsAppel over Wetenschap en snelheid – Wat gebeurt er bij extreme snelheid?

19 mei 2011

RTV-Noord (zaterdag 21 mei)

Dingen die snel gaan zijn moeilijk te analyseren. Laat staan dingen die extreem snel gaan. Wetenschappers vertragen de tijd daarom liever om rustig te kijken wat er gebeurt. Volgens rechtswetenschapper professor Jan Brouwer leidt een te hoge snelheid in de rechtsgang tot onzorgvuldigheid. Natuurkundige professor Elisabetta Pallante vertelt ons over protonen die met een extreem hoge snelheid op elkaar botsen. Bewegingswetenschapper professor Bert Otten laat zien hoe we met ons lichaam een zo hoog mogelijke snelheid kunnen bereiken.

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:30

Meer nieuws