Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

TV-programma AdamsAppel over Wetenschap en snelheid – Wat gebeurt er bij extreme snelheid?

19 mei 2011

RTV-Noord (zaterdag 21 mei)

Dingen die snel gaan zijn moeilijk te analyseren. Laat staan dingen die extreem snel gaan. Wetenschappers vertragen de tijd daarom liever om rustig te kijken wat er gebeurt. Volgens rechtswetenschapper professor Jan Brouwer leidt een te hoge snelheid in de rechtsgang tot onzorgvuldigheid. Natuurkundige professor Elisabetta Pallante vertelt ons over protonen die met een extreem hoge snelheid op elkaar botsen. Bewegingswetenschapper professor Bert Otten laat zien hoe we met ons lichaam een zo hoog mogelijke snelheid kunnen bereiken.

 • prof.dr. E. (Bert) Otten,  hoogleraar neuromechanica en prothesiologie, Rijksuniversiteit Groningen

 • prof.dr. E. (Elisabetta) Pallante, hoogleraar veldentheorie en deeltjesfysica, Rijksuniversiteit Groningen

 • prof.mr.dr. J.G. (Jan) Brouwer, hoogleraar algemene rechtswetenschap, Rijksuniversiteit Groningen

Laatst gewijzigd:04 oktober 2022 11:01

Meer nieuws

 • 21 maart 2023

  Ventiel voor onze verstopte rechtspraak

  Het Nederlandse juridische systeem lijdt aan een infarct. Rechtszaken stapelen zich op en slepen zich voort. Al bijna twee decennia lang onderzoekt én bepleit Laura Peters de invoering van procesafspraken in Nederland als ‘bypass’.

 • 16 maart 2023

  Jacquelien Scherpen wint Prins Friso Ingenieursprijs 2023

  Jacquelien Scherpen, Director of Engineering aan de Faculty of Science and Engineering (RUG), is door de vakjury uitgeroepen tot Ingenieur van het Jaar 2023. Zij ontving de Prins Friso Ingenieursprijs 2023 gisteren, 15 maart, in bijzijn van prinses...

 • 16 maart 2023

  Ben Feringa awarded Honorary Doctorate from Bratislava University

  On March 15, 2023, the Slovak University of Technology in Bratislava awarded the title of "Doctor honoris causa" to Nobel laureate Ben Feringa from the Stratingh Institute for Chemistry (University of Groningen).