Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Statistical and economic applications of Chinese regional input-output tables

30 mei 2011

Promotie: mw. X. Jiang, 11.00 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Statistical and economic applications of Chinese regional input-output tables

Promotor(s): prof.dr. H.W.A. Dietzenbacher

Faculteit: Economie en Bedrijfskunde

 

Toepassingen voor Chinese input-output-tabellen

Onderzoekers gebruiken vaak zogeheten Input-Output-tabellen om economische aspecten met elkaar te verbinden en zo hun samenhang te zien. China kent een lange traditie op dit gebied. Promovenda Jiang gebruikte dergelijke regionale tabellen uit de periode 1997-2002 voor 30 van de 31 provincies voor haar onderzoek. Deze dataset is onder meer belangrijk om de grote verschillen in regionale ontwikkeling in China te laten zien en te verklaren. Jiang vergeleek de kwaliteit van verschillende methoden om IO-tabellen te schatten. Deze methoden worden vooral gebruikt als de data niet volledig verzameld kunnen worden door middel van enquêtes. De onderzoekster beperkte zich niet tot bestaande methoden, maar stelde ook enkele nieuwe methoden voor en evalueerde deze. Een aantal resultaten is relevant voor de Chinese situatie (een dynamische economie gekenmerkt door grote verschillen tussen regio’s), terwijl andere bevindingen algemener toepasbaar zijn. Specifiek worden de grote regionale verschillen in arbeidsproductiviteit en de aanwezigheid van ICT-producerende sectoren nader onderzocht.

Xuemei Jiang (China, 1982) studeerde management aan de Graduate University of the Chinese Academy of Sciences in Beijing. Zij verrichtte haar promotieonderzoek aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de RUG, in het kader van een ‘double degree’-programma voor PhD’s van de RUG en de Chinese Academy of Sciences. Deze promovendi besteden twee jaar van hun promotieonderzoek in Groningen en twee in Beijing. Jiang is de eerste double degree-onderzoeker die zo’n promoveert bij de RUG. Zij werkt als onderzoeker bij het Center for Forecasting Science van de Chinese Academy of Sciences.

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:41
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 14 juni 2018

  Bringing Physical Internet to life

  Van maandag 18 tot vrijdag 22 juni vindt het vijfde internationale Physical Internet congres (#IPIC2018) plaats in Groningen. De Rijksuniversiteit Groningen organiseert dit congres samen met de logistieke sector. Meer dan 250 wetenschappers en vertegenwoordigers...

 • 11 juni 2018

  Een nieuw tijdperk voor organisationele relaties | Oratie David Langley | Dinsdag 19 juni

  Nieuwe, veelbelovende internet-afhankelijke technologieën zoals digital fabrication, internet of things, blockchain en distributed artificial Intelligence worden steeds populairder. Prof. David Langley geeft in zijn oratie een toelichting op zijn ideeën...

 • 08 juni 2018

  Lara Lobschat wint MOA Insights Scientist Award

  Lara Lobschat heeft de MOA Insights Scientist Award gewonnen. De universitair docent Marketing kreeg de prijs voor haar proefschrift over online communicatie. Vanwege de praktische relevantie kreeg ze voor haar onderzoek eerder een ‘early career grant’...