Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Statistical and economic applications of Chinese regional input-output tables

30 mei 2011

Promotie: mw. X. Jiang, 11.00 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Statistical and economic applications of Chinese regional input-output tables

Promotor(s): prof.dr. H.W.A. Dietzenbacher

Faculteit: Economie en Bedrijfskunde

 

Toepassingen voor Chinese input-output-tabellen

Onderzoekers gebruiken vaak zogeheten Input-Output-tabellen om economische aspecten met elkaar te verbinden en zo hun samenhang te zien. China kent een lange traditie op dit gebied. Promovenda Jiang gebruikte dergelijke regionale tabellen uit de periode 1997-2002 voor 30 van de 31 provincies voor haar onderzoek. Deze dataset is onder meer belangrijk om de grote verschillen in regionale ontwikkeling in China te laten zien en te verklaren. Jiang vergeleek de kwaliteit van verschillende methoden om IO-tabellen te schatten. Deze methoden worden vooral gebruikt als de data niet volledig verzameld kunnen worden door middel van enquêtes. De onderzoekster beperkte zich niet tot bestaande methoden, maar stelde ook enkele nieuwe methoden voor en evalueerde deze. Een aantal resultaten is relevant voor de Chinese situatie (een dynamische economie gekenmerkt door grote verschillen tussen regio’s), terwijl andere bevindingen algemener toepasbaar zijn. Specifiek worden de grote regionale verschillen in arbeidsproductiviteit en de aanwezigheid van ICT-producerende sectoren nader onderzocht.

Xuemei Jiang (China, 1982) studeerde management aan de Graduate University of the Chinese Academy of Sciences in Beijing. Zij verrichtte haar promotieonderzoek aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de RUG, in het kader van een ‘double degree’-programma voor PhD’s van de RUG en de Chinese Academy of Sciences. Deze promovendi besteden twee jaar van hun promotieonderzoek in Groningen en twee in Beijing. Jiang is de eerste double degree-onderzoeker die zo’n promoveert bij de RUG. Zij werkt als onderzoeker bij het Center for Forecasting Science van de Chinese Academy of Sciences.

 

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 01:10
View this page in: English

Meer nieuws

  • 18 april 2024

    Ward Romeijnders appointed as Professor of Optimization under Uncertainty

    The Faculty of Economics and Business is pleased to announce that Ward Romeijnders has been appointed as Professor of Optimization under Uncertainty. The chair is situated within the Department of Operations.

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

  • 12 april 2024

    Oratie Corine Noordhoff: Future ready retail

    Tijdens haar oratie zal Corine Noordhoff inzichten verschaffen in de fundamentele elementen om te overleven en je bedrijf aan te passen in de retailsector. Noordhoffs oratie vindt plaats op vrijdag 19 april 2024, 16:15 – 17:00, in de aula van het...