Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Aprycus verzorgt capaciteitsuitbreiding Target-project

26 mei 2011

Het bedrijf Aprycus bv gaat de capaciteitsuitbreiding van het Target-project verzorgen. Via een Europese aanbesteding is de opdracht aan Aprycus gegund tot levering van opslagsystemen, servers en netwerkapparatuur. Target is het grootste publiek-private ICT-project in Nederland. De Rijksuniversiteit Groningen is penvoerder van dit samenwerkingsproject.

Het expertisecentrum Target is een samenwerking tussen de Rijksuniversiteit Groningen, het UMCG, astronomisch centrum OmegaCEN, stichting Astron, Target Holding BV, IBM, Task24, Oracle en Heeii.

Aprycus

Als kennisorganisatie heeft Aprycus zich gespecialiseerd in servicemanagement, storagemanagement, virtualisatie, gegevensbeveiliging en het automatiseren van systeem- en netwerkbeheer. Het productportfolio omvat hardware, software, diensten en educatie. Aprycus is IBM Premier Partner, IBM Tivoli Partner (AAA), LSI Service Partner en Blade Networks Business Partner. 

Tien petabytes

Het Target-project is in 2009 van start gegaan en beoogt het bouwen van een duurzaam economisch kenniscluster van intelligente sensornetwerkinformatie-systemen in Noord-Nederland. Centraal staat het opslaan en beheren van zeer grote hoeveelheden sensordata (groeiend naar tien petabytes) verspreid over verschillende locaties en systemen.

Door een ‘state of the art-netwerk’ en de gecombineerde kracht van deze systemen ontstaat een zeer snel opslagsysteem met een grote opslagcapaciteit. De enorme verwerkingscapaciteit die hiermee gerealiseerd wordt, is uniek in de wereld. 

Noot voor de redactie

Voor meer informatie: 

- prof.dr. E.A. Valentijn, RUG, tel. 050-363 4011 / 4073 (secretariaat), e.a.valentijn@rug.nl  

- G.J.H. le Duc, Aprycus bv, tel. 073-6450 941, info@aprycus.com  

logo van Target
logo van Target
logo van Aprycus
logo van Aprycus
Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:30

Meer nieuws