Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Gedragsfysioloog Sietse de Boer vanavond in VPRO Labyrint over zijn onderzoek naar psychopate ratten

12 april 2011

RUG onderzoeker Sietse de Boer is vanavond te zien in VPRO Labyrint over zijn onderzoek naar psychopate ratten.  Deze dieren gaan regelmatig door het lint maar vertonen daarbij lichamelijk vrij weinig opwinding. Dit lijkt op het gewetenloze gedrag dat mensen met een psychopate hersenstoornis vertonen. De Boer kijkt op hersencelniveau wat er zich afspeelt bij deze onderkoelde ratten.

Labyrint (VPRO.NTR) 12 april 21:20 uur Ned. 2: ‘Zonder geweten’. Herhaling 13 april om 14:15 uur Ned 2, of kijk op www.uitzendinggemist.nl

Laatst gewijzigd:04 juli 2022 16:04

Meer nieuws

 • 30 maart 2023

  ERC Advanced Grant voor Filippo Fraternali

  De Europese Onderzoeksraad heeft een ERC Advanced Grant toegekend aan prof. dr. Filippo Fraternali van de Faculty of Science and Engineering. Fraternali kan de beurs gebruiken voor onderzoek naar de eigenschappen van gasstromen in en uit...

 • 28 maart 2023

  Een sprong in het diepe: van onderzoek naar ondernemen

  Wat kun je doen als je als onderzoeker je idee op de markt wilt brengen? Dat is een stap die voor onderzoekers vaak niet vanzelf komt. Bij de RUG zijn er daarom een aantal organisaties die daarbij kunnen helpen, waaronder VentureLab. Zo ontstond...

 • 24 maart 2023

  Drie RUG-onderzoekers benoemd tot leden van Wetenschappelijke Klimaatraad

  Linda Steg, Machiel Mulder en Wouter Peters zijn benoemd tot leden van de Wetenschappelijke Klimaatraad (WKR). Dat maakte het Ministerie van Economische zaken en Klimaat bekend. Deze onafhankelijke adviesraad zal het kabinet adviseren over het...