Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Rubiconbeurs voor RUG-alumnus

05 april 2011

Sjouke Kingma, in 2006 aan de RUG cum laude afgestudeerd (M.Sc) in de dierecologie, gaat met een NWO Rubiconbeurs 24 maanden onderzoek doen aan de University of East Anglia, UK. Na zijn studie ging Kingma promotieonderzoek doen aan het Max Planck Institute for Ornithology in Konstanz, Duitsland. Hij gaat daarmee nu verder in Engeland. NWO biedt met de Rubiconbeurzen jong veelbelovend wetenschapstalent internationale ervaring.

Het bekroonde onderzoeksproject van Sjouke Kingma (1982) gaat over de vraag of alleen gezonde vogels samenwerken. Bij sommige diersoorten zijn individuen die een tijdje helpen met de opvoeding van andermans jongen later meer succesvol dan niet-helpers. Desondanks steken veel individuen geen poot uit. Dit onderzoeksproject zal uitwijzen of lichamelijke conditie bepaalt of een individu helpt of niet.

NWO biedt met de Rubiconbeurzen jong veelbelovend wetenschapstalent internationale ervaring.

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 01:56

Meer nieuws

 • 16 maart 2023

  Jacquelien Scherpen wint Prins Friso Ingenieursprijs 2023

  Jacquelien Scherpen, Director of Engineering aan de Faculty of Science and Engineering (RUG), is door de vakjury uitgeroepen tot Ingenieur van het Jaar 2023. Zij ontving de Prins Friso Ingenieursprijs 2023 gisteren, 15 maart, in bijzijn van prinses...

 • 16 maart 2023

  Ben Feringa awarded Honorary Doctorate from Bratislava University

  On March 15, 2023, the Slovak University of Technology in Bratislava awarded the title of "Doctor honoris causa" to Nobel laureate Ben Feringa from the Stratingh Institute for Chemistry (University of Groningen).

 • 10 maart 2023

  ENW-M-subsidie voor Andreas Milias-Argeitis

  Prof. Andreas Milias-Argeitis van het Groningen Biomolecular Sciences and Biotechnology Institute (GBB, Rijksuniversiteit Groningen) heeft een Open Competitie ENW-M-subsidie ontvangen van de NWO ter waarde van EUR 350.000. De subsidie is voor zijn...