Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Rubiconbeurs voor RUG-alumnus

05 april 2011

Sjouke Kingma, in 2006 aan de RUG cum laude afgestudeerd (M.Sc) in de dierecologie, gaat met een NWO Rubiconbeurs 24 maanden onderzoek doen aan de University of East Anglia, UK. Na zijn studie ging Kingma promotieonderzoek doen aan het Max Planck Institute for Ornithology in Konstanz, Duitsland. Hij gaat daarmee nu verder in Engeland. NWO biedt met de Rubiconbeurzen jong veelbelovend wetenschapstalent internationale ervaring.

Het bekroonde onderzoeksproject van Sjouke Kingma (1982) gaat over de vraag of alleen gezonde vogels samenwerken. Bij sommige diersoorten zijn individuen die een tijdje helpen met de opvoeding van andermans jongen later meer succesvol dan niet-helpers. Desondanks steken veel individuen geen poot uit. Dit onderzoeksproject zal uitwijzen of lichamelijke conditie bepaalt of een individu helpt of niet.

NWO biedt met de Rubiconbeurzen jong veelbelovend wetenschapstalent internationale ervaring.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:31

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Fotoreportage: de Ocean Grazer

  Fotoreportage over de Ocean Grazer van de RUG, een systeem om energie op zee te ‘oogsten’ en op te slaan.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...