Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Rubiconbeurs voor RUG-alumnus

05 april 2011

Sjouke Kingma, in 2006 aan de RUG cum laude afgestudeerd (M.Sc) in de dierecologie, gaat met een NWO Rubiconbeurs 24 maanden onderzoek doen aan de University of East Anglia, UK. Na zijn studie ging Kingma promotieonderzoek doen aan het Max Planck Institute for Ornithology in Konstanz, Duitsland. Hij gaat daarmee nu verder in Engeland. NWO biedt met de Rubiconbeurzen jong veelbelovend wetenschapstalent internationale ervaring.

Het bekroonde onderzoeksproject van Sjouke Kingma (1982) gaat over de vraag of alleen gezonde vogels samenwerken. Bij sommige diersoorten zijn individuen die een tijdje helpen met de opvoeding van andermans jongen later meer succesvol dan niet-helpers. Desondanks steken veel individuen geen poot uit. Dit onderzoeksproject zal uitwijzen of lichamelijke conditie bepaalt of een individu helpt of niet.

NWO biedt met de Rubiconbeurzen jong veelbelovend wetenschapstalent internationale ervaring.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:31

Meer nieuws

 • 16 januari 2019

  Twee jonge onderzoekers naar topinstituten met Rubiconbeurs

  Dr. Michael Lerch en Sanne van Dijk, twee veelbelovende RUG-wetenschappers, gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten.

 • 14 januari 2019

  RUG-student Boomstra opnieuw wereldkampioen dammen

  Roel Boomstra heeft voor de tweede keer de wereldtitel dammen gewonnen. Hij nam het op tegen viervoudig wereldkampioen Alexander Schwarzman. In 2016 veroverde Roel Boomstra de wereldtitel ook al. Boomstra is masterstudent Physics aan de Rijksuniversiteit...

 • 09 januari 2019

  Smoking gun

  Amina Helmi vond het bewijs voor de theorie dat delen van de Melkweg niet alleen zijn gegroeid door de geboorte van eigen sterren, maar ook door samensmeltingen met andere sterrenstelsels. Voor deze ontdekking was het wachten op de data van ruimtemissie...