Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Improving quality attributes of software systems through software architecture patterns

18 april 2011

Promotie: dhr. N.B. Harrison, 14.45 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Improving quality attributes of software systems through software architecture patterns

Promotor(s): prof.dr. P. Avgeriou

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

 

 

Software-architectuur bepalend voor kwaliteit

 

Betrouwbaarheid, prestaties, veiligheid en bruikbaarheid zijn belangrijke vereisten voor elk softwaresysteem. Het zijn kwaliteitseigenschappen waarvan kenmerken zijn terug te vinden in het hele systeem. Om kwaliteit van hoog niveau te bereiken is het ontwerp van een softwaresysteem van groot belang. Neil Harrison onderzocht welke tactieken het beste kunnen worden toegepast om kwaliteitseisen in het ontwerp te implementeren.

Informatie daarover kan softwareontwerpers helpen bij het opstellen van een achitectuur die kwaliteitseigenschappen ondersteunt. De resulaten van het onderzoek kunnen ook van pas komen bij evaluaties, waarin men probeert om kwaliteitskenmerken te identificeren voordat de code wordt uitgevoerd. Harrison voert in zijn proefschrift met succes verschillende van dit soort evaluaties uit.

Neil Harrison (VS, 1957) studeerde natuurwetenschappen aan de Purdue University. Het onderzoek werd uitgevoerd bij de afdeling Computing Science van de RUG. Harrison is verbonden aan de Utah valley University.

 
Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:40
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 20 februari 2018

  Zelforganisatie onderwaterplanten houdt rivieren gezond

  Onderwaterplanten spelen een essentiële rol om rivieren en waterlopen gezond te houden. Biologe Loreta Cornacchia van het Koninklijk Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) ondervond dat de waterplant sterrenkroos een regelmatig verspreid 'klonterig'...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....

 • 14 februari 2018

  Jochen Mierau: ‘De gezondheidsverschillen in Noord-Nederland zijn bizar’

  Als kleine jongen ervoer hij het enorme contrast tussen Oost- en West-Berlijn. Nu maakt hij zich sterk voor het verminderen van schrijnende gezondheidsverschillen in onze regio. Een gesprek met Jochen Mierau, de onvermoeibare initiatiefnemer van de...