Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Biofilm development and toxic compound resistance

11 april 2011

Promotie: dhr. A.H. Zaidi, 13.15 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Biofilm development and toxic compound resistance

Promotor(s): prof.dr. A.J.M. Driessen

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

 

Melkzuurbacterie heeft mechanismen ter bescherming tegen galzuren

Het onder zoek van Arsalan Haseeb Zaidi toont aan dat de melkzuurbacterie Lactococcus lactis, die ook wordt gebruikt in de Nederlandse kaasindustrie, beschikt over verschillende mechanismen om zich te beschermen tegen de agressieve galzuren in het spijsverteringskanaal van de mens en andere zoogdieren. Deze resistentie zou de bacterie kunnen helpen zich te handhaven in een dergelijke omgeving en daarmee gebruikt kunnen worden als een prebioticum.

Arsalan Haseeb Zaidi (Pakistan, 1973) studeerde moleculaire microbiologie aan de Quaid i Azam universiteit in Islamabad, Pakistan. Hij deed zijn promotieonderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen bij de afdeling moleculaire microbiologie van het GBB. Zijn onderzoek werd gefinancierd door de Pakistaanse overheid.

 

 
Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:41
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 19 september 2018

  Studenten RUG helpen leerlingen met toekomst stadslogistiek

  Bij het project Web Expeditie hebben leerlingen van verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder leiding van studenten van de RUG gewerkt aan de toekomst van de stadslogistiek. De leerlingen zochten in een project van drie maanden...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.