Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Stochastic models for particle deposition, car parking and frequency assignment

25 maart 2011

Promotie: dhr. S.R. Fleurke, 14.45 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Stochastic models for particle deposition, car parking and frequency assignment

Promotor(s): prof.dr. C. Külske, prof.dr. H.G. Dehling, prof.dr. A.C.D van Enter

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

 

Rekenmodellen voor radiofrequenties

Het proefschrift van wiskundige Sjoert Fleurke bestaat uit twee delen. Deel 1 behandelt enkele particle deposition, car parking en frequency assignment modellen. Deze modellen zijn sterk aan elkaar verwant. Ze worden veralgemeniseerd naar (random) bomen waarvan diverse eigenschappen worden onderzocht. De nadruk ligt op de berekening van de 'particle'-dichtheden van de lagen waarop de depositie plaatsvindt. Deze dichtheden blijken over het algemeen per laag verschillend te zijn. Enkele bevindingen worden vertaald naar de praktijk van het verlenen van vergunningen voor radiofrequentiegebruik.

Het tweede deel gaat over statistische eigenschappen van enkele meetmethoden die gebruikt kunnen worden voor het meten van de drukte op een radiokanaal. Verder worden methoden ontwikkeld voor het berekenen van de kans op interferentie die veroorzaakt wordt door een groot aantal kleine stoorbronnen die willekeurig gedistribueerd zijn over een oppervlak.

Sjoert Fleurke (Winschoten, 1970) studeerde wiskunde in Groningen. Het onderzoek werd uitgevoerd bij het Agentschap Telecom van het ministerie van EL&I, die het ook financierde. Fleurke is in dienst van het Agentschap.

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:41

Meer nieuws

 • 05 december 2018

  Fotoreportage: De schatten van de UB

  Fotoreportage over bijzondere boeken op de afdeling Bijzondere collecties van de UB.

 • 30 november 2018

  NTU Singapore and UG sign Double Doctorate agreement

  The highly ranked Nanyang Technological University ( NTU ) in Singapore and the University of Groningen (UG) have signed a Collaborative Degree PhD Programme in Materials and Nanoscience/-engineering . This agreement allows for the co-supervision of...

 • 29 november 2018

  SLF Afstudeerprijs voor student Technische Bedrijfskunde

  Masterstudent Bram Klein Kranenbarg van de Rijksuniversiteit Groningen heeft de SLF Afstudeerprijs 2018 gewonnen. Hij nam het in de finale op tegen Collin Drent van de Technische Universiteit Eindhoven. De jury koos unaniem Bram Klein Kranenbarg als...