Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Stochastic models for particle deposition, car parking and frequency assignment

25 maart 2011

Promotie: dhr. S.R. Fleurke, 14.45 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Stochastic models for particle deposition, car parking and frequency assignment

Promotor(s): prof.dr. C. Külske, prof.dr. H.G. Dehling, prof.dr. A.C.D van Enter

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

 

Rekenmodellen voor radiofrequenties

Het proefschrift van wiskundige Sjoert Fleurke bestaat uit twee delen. Deel 1 behandelt enkele particle deposition, car parking en frequency assignment modellen. Deze modellen zijn sterk aan elkaar verwant. Ze worden veralgemeniseerd naar (random) bomen waarvan diverse eigenschappen worden onderzocht. De nadruk ligt op de berekening van de 'particle'-dichtheden van de lagen waarop de depositie plaatsvindt. Deze dichtheden blijken over het algemeen per laag verschillend te zijn. Enkele bevindingen worden vertaald naar de praktijk van het verlenen van vergunningen voor radiofrequentiegebruik.

Het tweede deel gaat over statistische eigenschappen van enkele meetmethoden die gebruikt kunnen worden voor het meten van de drukte op een radiokanaal. Verder worden methoden ontwikkeld voor het berekenen van de kans op interferentie die veroorzaakt wordt door een groot aantal kleine stoorbronnen die willekeurig gedistribueerd zijn over een oppervlak.

Sjoert Fleurke (Winschoten, 1970) studeerde wiskunde in Groningen. Het onderzoek werd uitgevoerd bij het Agentschap Telecom van het ministerie van EL&I, die het ook financierde. Fleurke is in dienst van het Agentschap.

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:41
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 16 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...

 • 13 maart 2018

  Auke Hulst wordt gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen

  Schrijver en muzikant Auke Hulst wordt de nieuwe gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen. In drie lezingen en een openbaar interview met hoogleraar moderne letterkunde Mathijs Sanders zal hij zich komend najaar onder de noemer ‘zwemmen in brak...