Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Nico Kwakman: 'Uitlokken strafbare feiten mag in Amerika, niet in Nederland'

14 februari 2011

Hebben Amerikaanse drugsagenten samen met de Nederlandse politie in het geheim en met opzet cocaïne doorgelaten? In Wikileaksdocumenten staat dat deze methode zou zijn gebruikt. Zonder toestemming van het Openbaar Ministerie in Nederland is dit een illegale opsporingsmethode. Is er sprake van een nieuwe IRT-affaire? In het RTL-programma EditieNL van 14 februari 2011 geeft universitair docent strafrecht mr. dr. N.J.M. Kwakman  antwoord op de vraag in hoeverre er voor Amerikaanse en Nederlandse opsporingsinstanties verschillende regels bestaan en welke consequenties dat kan hebben.

Laatst gewijzigd:09 april 2021 13:02

Meer nieuws