Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Gedragsbioloog Jan Komdeur in Labyrint

04 februari 2011

Prof.dr.ir. Jan Komdeur, hoogleraar evolutionaire ecologie van vogels aan de Rijksuniversiteit Groningen, is een van de onderzoekers die dinsdag 8 februari te zien is in een aflevering van het VPRO-wetenschapsprogramma Labyrint. De aflevering gaat over de wetenschap van de liefde.

Aflevering Daten met je DNA, dinsdag 8 februari 21.25 uur Nederland 2

Zie ook: website Labyrint

Persbericht Labyrint

Veel mensen zoeken tegenwoordig een partner op internet. Op basis van een profiel, een foto en chatten probeer je in te schatten of iemand de ware is. Maar bij de eerste ontmoeting kan het toch niet klikken. Het Zwitserse bedrijfje Gene Partner meent te kunnen voorspellen of die klik gaat plaatsvinden. Dat doen ze op basis van een gedeelte van het DNA dat je immuunsysteem bepaalt. Onderzoek bij pimpelmezen aan de Rijksuniversiteit Groningen wijst uit dat dit idee klopt. Maar kun je als mens ook daten op basis van je DNA? Labyrint zoekt het uit.

Verder gaan we op bezoek bij professor Art Aron, hij doet al 30 jaar onderzoek naar het verliefde brein. Volgens Aron heeft verliefdheid een pijnstillende werking, dit toonde hij onlangs aan in de hersenscanner.

Laatst gewijzigd:05 januari 2018 12:05

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 14 november 2018

  De lift tussen leven en dood

  De celmembraan is de grens van het leven. Dit dunne vettige omhulsel houdt de inhoud van de cel bij elkaar. De transporteiwitten in die membraan zijn van levensbelang. Ze zorgen voor contact en uitwisseling met de buitenwereld. RUG-hoogleraar biochemie...

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...