Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Gedragsbioloog Jan Komdeur in Labyrint

04 februari 2011

Prof.dr.ir. Jan Komdeur, hoogleraar evolutionaire ecologie van vogels aan de Rijksuniversiteit Groningen, is een van de onderzoekers die dinsdag 8 februari te zien is in een aflevering van het VPRO-wetenschapsprogramma Labyrint. De aflevering gaat over de wetenschap van de liefde.

Aflevering Daten met je DNA, dinsdag 8 februari 21.25 uur Nederland 2

Zie ook: website Labyrint

Persbericht Labyrint

Veel mensen zoeken tegenwoordig een partner op internet. Op basis van een profiel, een foto en chatten probeer je in te schatten of iemand de ware is. Maar bij de eerste ontmoeting kan het toch niet klikken. Het Zwitserse bedrijfje Gene Partner meent te kunnen voorspellen of die klik gaat plaatsvinden. Dat doen ze op basis van een gedeelte van het DNA dat je immuunsysteem bepaalt. Onderzoek bij pimpelmezen aan de Rijksuniversiteit Groningen wijst uit dat dit idee klopt. Maar kun je als mens ook daten op basis van je DNA? Labyrint zoekt het uit.

Verder gaan we op bezoek bij professor Art Aron, hij doet al 30 jaar onderzoek naar het verliefde brein. Volgens Aron heeft verliefdheid een pijnstillende werking, dit toonde hij onlangs aan in de hersenscanner.

Laatst gewijzigd:05 januari 2018 12:05

Meer nieuws

 • 23 februari 2018

  Miljoenenpremies naar vier Groningse toponderzoekers

  Vier Groningse RUG-wetenschappers krijgen ieder anderhalf miljoen euro om de komende vijf jaar onderzoek te doen en een onderzoeksgroep op te bouwen. Zij ontvangen een Vici-beurs uit de Vernieuwingsimpuls van NWO. Vici is een van de grootste persoonsgebonden...

 • 22 februari 2018

  Physica prijs 2018 naar hoogleraar Maria Antonietta Loi

  Physica prijs 2018 naar hoogleraar Maria Antonietta Loi

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...