Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Towards a corpuscular model of optical phenomena

25 februari 2011

Promotie: dhr. Fengping Jin, 16.15 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Towards a corpuscular model of optical phenomena

Promotor(s): prof.dr. H. de Raedt

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

 

Computersimulatie van optische experimenten

Fengping Jin presenteert in zijn proefschrift een aantal computermodellen voor het simuleren van fundamentele optische experimenten. Elke afzonderlijk component in het model komt overeen met een optisch apparaat, zoals een beam splitter, een wave plate, een detector enzovoorts. Met een serie van dergelijke componenten kan een modelmatig experiment worden geconstrueerd dat exact overeenkomt met een werkelijk experiment. De resultaten van het onderzoek laten zien dat het mogelijk is om kwantummechanische fenomenen te simuleren door middel van klassieke, niet-Hamiltoniaanse, lokale, causale en dynamische modellen.

Fengpin Jin (China, 1979) studeerde natuurwetenschappen aan de Zhejiang University in China. Het onderzoek werd uitgevoerd bij het Zernike Institute for Advanced Materials van de RUG.

 
Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:40
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 23 februari 2018

  Miljoenenpremies naar vier Groningse toponderzoekers

  Vier Groningse RUG-wetenschappers krijgen ieder anderhalf miljoen euro om de komende vijf jaar onderzoek te doen en een onderzoeksgroep op te bouwen. Zij ontvangen een Vici-beurs uit de Vernieuwingsimpuls van NWO. Vici is een van de grootste persoonsgebonden...

 • 22 februari 2018

  Physica prijs 2018 naar hoogleraar Maria Antonietta Loi

  Physica prijs 2018 naar hoogleraar Maria Antonietta Loi

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...