Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Towards a corpuscular model of optical phenomena

25 februari 2011

Promotie: dhr. Fengping Jin, 16.15 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Towards a corpuscular model of optical phenomena

Promotor(s): prof.dr. H. de Raedt

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

 

Computersimulatie van optische experimenten

Fengping Jin presenteert in zijn proefschrift een aantal computermodellen voor het simuleren van fundamentele optische experimenten. Elke afzonderlijk component in het model komt overeen met een optisch apparaat, zoals een beam splitter, een wave plate, een detector enzovoorts. Met een serie van dergelijke componenten kan een modelmatig experiment worden geconstrueerd dat exact overeenkomt met een werkelijk experiment. De resultaten van het onderzoek laten zien dat het mogelijk is om kwantummechanische fenomenen te simuleren door middel van klassieke, niet-Hamiltoniaanse, lokale, causale en dynamische modellen.

Fengpin Jin (China, 1979) studeerde natuurwetenschappen aan de Zhejiang University in China. Het onderzoek werd uitgevoerd bij het Zernike Institute for Advanced Materials van de RUG.

 
Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:40

Meer nieuws

 • 20 november 2018

  Prof. dr. Dirk Slotboom wint FSE Teaching Award 2017

  Op de Education Day van de Faculty of Science and Engineering is de winnaar van de Faculty Teaching Award 2017 onthuld: prof. dr. Dirk Slotboom is verkozen tot FSE-docent van het jaar 2017.

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 14 november 2018

  De lift tussen leven en dood

  De celmembraan is de grens van het leven. Dit dunne vettige omhulsel houdt de inhoud van de cel bij elkaar. De transporteiwitten in die membraan zijn van levensbelang. Ze zorgen voor contact en uitwisseling met de buitenwereld. RUG-hoogleraar biochemie...