Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Multiresolution volume processing and visualization on graphics hardware

04 februari 2011

Promotie: dhr. W.J. van der Laan, 16.15 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Multiresolution volume processing and visualization on graphics hardware

Promotor(s): prof.dr. J.B.T.M. Roerdink

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

 

Snel computerbeelden interpreteren met interactieve visualisatie

Bij het interpreteren van gegevens uit medische scans, simulaties van natuurkundige processen, driedimensionale microscopie, astronomische waarnemingssystemen en dergelijke speelt visualisatie een steeds grotere rol. Omdat niet van tevoren duidelijk is welke elementen in de gegevens van belang zijn, moet de gebruiker invloed kunnen uitoefenen op het verloop van het visualisatieproces, bijvoorbeeld door het veranderen van aanzichten of parameters. We spreken dan van interactieve visualisatie. De tijd die nodig is om gegevens te interpreteren of interessante verbanden op het spoor te komen wordt daardoor sterk verkleind. De wens tot interactieve visualisatie stelt echter hoge eisen aan de visualisatiesystemen in termen van snelheid, economisch geheugengebruik, en datamanagement. In zijn proefschrift pakt Wladimir van der Laan dit probleem op verschillende manieren aan.

Wladimir van der Laan (Groningen,1981) studeerde informatica aan de RUG. Het onderzoek werd uitgevoerd bij de afdeling Computer Graphics & Wetenschappelijk Visualisatie en gefinancierd door NWO. Van de Laan werkt nu bij ASML in Veldhoven.

 
Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:40
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 12 december 2018

  Vervuiling leidt tot risico's voor Arctische ganzen

  Vervuiling van lucht, water en bodem kan verstrekkende gevolgen hebben voor dieren in poolgebieden. Een internationaal team onder leiding van Isabella Scheiber, Maarten Loonen en Jan Komdeur van de Rijksuniversiteit Groningen, met collega's van de universiteiten...

 • 05 december 2018

  Fotoreportage: De schatten van de UB

  Fotoreportage over bijzondere boeken op de afdeling Bijzondere collecties van de UB.

 • 30 november 2018

  NTU Singapore and UG sign Double Doctorate agreement

  The highly ranked Nanyang Technological University ( NTU ) in Singapore and the University of Groningen (UG) have signed a Collaborative Degree PhD Programme in Materials and Nanoscience/-engineering . This agreement allows for the co-supervision of...