Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Prof. mr. Jan Vis overleden

24 januari 2011

Op maandagavond 24 januari is prof. mr. Jan Vis overleden. Jan Vis is van 1973 tot 1995 aan de faculteit verbonden geweest, eerst als lector en vanaf 1980 als hoogleraar in het Staatsrecht. Hij was 77 jaar oud.

Hij was een veelzijdig auteur, een helder en levendig docent en een actief en betrokken lid van de facultaire en universitaire gemeenschap. Door zijn grote werkkracht wist hij zijn bijdrage aan de landelijke politiek te combineren met verschillende bestuurlijke functies binnen de faculteit, waaronder die van decaan in de periode 1979-1981.

De faculteit is hem veel dank en respect verschuldigd.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:24

Meer nieuws

 • 13 december 2018

  Laura Peters: 'Justitie, sluit deal met crimineel'

  Waar in landen om ons heen volop onderhandeld wordt met criminelen over hun straf, is dat in Nederland taboe. Begin er direct mee, betoogt Groningse onderzoeker Laura Peters.

 • 12 december 2018

  Dealen met ondermijningsdelicten: tijd voor een nieuwe strafprocedure

  Ondermijnende criminaliteit vormt een groot maatschappelijk probleem. Onder andere drugscriminaliteit, witwassen, bedreiging en intimidatie van lokale bestuurders leiden tot een forse overbelasting van de strafrechtspleging.

 • 11 december 2018

  Hans ter Haar wint Docent van het Jaar-verkiezing 2018

  Na vier korte minicolleges van de genomineerde docenten: prof. Saskia Peters, mr. Mentko Nap, mr. Hans ter Haar en prof. Kars de Graaf, mocht Hans ter Haar, universitair docent Notarieel recht, zowel de Vakjury- als de Publieksprijs in ontvangst nemen...